90 perces jegy

Mire érvényes a 90 perces jegy? 

Egy jegy, több utazás! Válaszd a 90 perces jegyet, és szállj fel 90 percen belül bármelyik BKK-járatra. Az időalapú jegyet a metróvonalak és más járatok közötti átszállásra is használhatod.
Használd ki az időd: akár oda-vissza is utazhatsz egyetlen jeggyel, és még az ügyintézés is belefér.
Sőt, az utazásodat a 90. percen túl is befejezheted Budapesten belül akár a végállomásig.
Fontos! Minden felszálláskor olvasd be a kódot, ezzel érvényesíted a jegyedet! A metróvonalak közötti átszállás esetén nem kell újra érvényesíteni a jegyedet.

 

Meddig érvényes? 

A 90 percen belül megkezdett utazás az időkeret lejárta után is befejezhető, hiszen a 90 perces jegy a leszállásig érvényes.
Rövidebb utad lesz? Válaszd a 30 perces jegyet

 

Hol érvényes? 

A 90 perces jegy minden BKK-járatra (metró, villamos, troli, autóbusz) és a környéki buszokra az 1–99, a 101–299, a 900–999, valamint a H5–H9 HÉV-vonalon is érvényes – Budapest közigazgatási határán belül. Korlátlan számú átszállási és útmegszakítási lehetőséggel igénybe veheted úgy, hogy minden felszállásnál érvényesíted, és az utolsó átszállásod még 90 percen belül történik.

 

A mobiljegy érvényesítése 

Az időalapú 90 perces jegyet az utazás megkezdése előtt, majd ezt követően minden egyes átszállásnál érvényesíteni kell a kódmatricák beolvasásával, amelyek a metró bejáratánál, egyéb járműveknél azok ajtóinál, kívül találhatók. A 90 perces jegy érvényességi ideje az első kódbeolvasással kezdődik. Fontos: ha másik járműre szállsz, ahhoz annak a kódját ismét be kell olvasnod! A metróbejáratnál vagy az első ajtós felszálláskor az animált ábrát, a jegyellenőr kérésére a jegy részleteinél található kódot mutasd meg.

 

Visszaválthatóság

A fel nem használt jegyeket visszaválthatod (részletes szabályozás).
A mobilapplikációkban vásárolt 90 perces jegyet a vásárlástól számított 1 évig felhasználhatod.

 

A mobiljeggyel kapcsolatos további információk

Ez a jegytípus kizárólag mobiltelefonos alkalmazásban vásárolható meg, azaz nincs papíralapú változata. A 90 perces jegyet a sikeres vásárlást követően felszálláskor kell érvényesítened, és úgy utazhatsz vele. A mobiljegy csak aktív internetkapcsolattal használható. A mobiltelefonos alkalmazásokról, illetve a mobiljegyek használatáról, cseréjéről, visszaváltásáról bővebben itt tájékozódhatsz.