Budapest 24 órás jegy

Budapest 24 órás jegy

 

Mire érvényes?

Az érvényességi idején belül (24 óra) korlátlan számú utazásra jogosít.

 

Hol érvényes?

Budapest közigazgatási határán belül szinte minden BKK járatra, környéki autóbuszra (az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4, D14 vonalakon) és HÉV-re (H5, H6, H7, H8, H9 vonalakon), a MÁV-START vonatain másodosztályon (kivéve feláras vonatok, ha azonban az utazás kizárólag Budapesten belül történik, feláras vonat is igénybe vehető, és helyjegyet sem kell megfizetni) és a VOLÁNBUSZ kijelölt elővárosi járatain érvényes. Ez a jegy nem érvényes a 100E Repülőtéri Expressz járatain.

 

Jegyérvényesítés – papír jeggyel

Megvásárlás után külön érvényesítést nem igényel.

 

Jegyérvényesítés – mobiljeggyel

A metróbejáratnál és az első ajtós felszállásnál ellenőrzéskor olvasd be a QR kódot vagy a BudapestGO alkalmazás használata esetén tartsd a telefonodat az NFC matrica elé. A beolvasást követően megjelenő animált ábrát kell bemutatni a személyzetnek, a jegyellenőr kérésére pedig kattints a jegy részleteire, és az ott található kódot mutasd fel. A napijegyek használatáról további információ és bemutató videó itt érhető el, az egylépéses jegyérvényesítésről pedig itt érhető el.

 

Bérlet vagy napijegy használata

Jegyérvényesítés – MÁV alkalmazással

Megvásárlás után külön érvényesítést nem igényel. A metróbejáratnál és az első ajtós felszállásnál ellenőrzéskor mutasd be az alkalmazásból úgy, hogy jól látható legyen az érvényességi ideje, és a vonalkód.

 

Meddig érvényes?

Érvényes a feltüntetett kezdő időponttól (hónap, nap, óra, perc) számított 24 órán át, korlátlan számú utazásra. Az érvényességi időn belül megkezdett utazás az éppen igénybe vett járművön akkor is befejezhető, ha a jegy közben lejár.

 

Milyen hivatalos okmánnyal érvényes?

A papír alapon váltott jegyhez nem kell igazolványszámot megadni.

A mobiljegy formában váltott jegy személyi igazolvány, útlevél, kártya formátumú jogosítvány, magyar hatóság által kiállított tartózkodási engedély vagy diákigazolvány egyikével együtt használható. A vásárláskor megadott, eredeti igazolvánnyal együtt használható.

 

Átruházható-e?

Mobiljegy formában más személyre nem ruházható át.

 

Hol vásárolható meg?

Töltsd le ingyenesen a BudapestGO vagy egyéb mobiljegyet forgalmazó applikációt és vásárold meg a mobiljegyedet online.

A vásárlási lehetőségeket megtalálod a BKK értesítésipont-keresőben.

 

Visszaválthatóság

Érvényesség kezdete előtt váltható vissza (részletes szabályozás).

 

További tudnivalók

A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. Mobiljegy formában vásárolt jegy használatakor a jegyérvényesítésről leírtak szerint kell felmutatni az animált ábrát vagy a kódot.

Mobiljegy formában a jegy a sikeres vásárlást követően legkorábban 2 perccel használható utazásra. A mobiljegy csak aktív internetkapcsolattal vehető igénybe.

Az elővételi szabályokról itt olvashatsz.

A jegyek érvényességi határairól, az igénybe vehető MÁV-START vonatokról, VOLÁNBUSZ autóbuszokról itt olvashatsz.