Telebusz, telefogas

A Budapesten és az agglomerációban közlekedő igényvezérelt járatok célja, hogy az alaphálózat kiegészítésével, meghosszabbításával elérjék a kisebb, külvárosi lakóközösségeket, egyúttal a már meglévő vonalakon ne közlekedjenek feleslegesen az alacsony forgalmú időszakban. Így üzemeltetésük gazdaságos, és a járatok nem terhelik feleslegesen a lakókörnyezetet sem. 

A telebuszként közlekedő járatok 2020 nyarán egyetlen nap alatt mintegy 200 kilométerrel kevesebbet futottak az utazási igényekhez igazodva, mint ha minden esetben végigmentek volna a teljes vonalon. Ezzel 60 kilogramm szén-dioxiddal kevesebb került a levegőbe – ami éves szinten már 15-20 tonna (!) –, továbbá jelentősen csökkent a lakóterületek zaj- és rezgésterhelése.       

 

BKK Telebusz

 

Hívd a buszt!

A BKK járatai közül jelenleg tizenhármat vehetsz igénybe részben vagy egészben igényvezérelt járatként. Utazási szándékodat jelezheted 

 

 

Igényvezérelt járatok Budapesten

 

 
60

A fogaskerekű szombaton és munkaszüneti napokon kb. 7:45-ig csak akkor indul el, ha jelzed az utazási igényedet. Hívás esetén a fogaskerekű csak addig a megállóig közlekedik, ameddig utazni szeretnél, onnan a szerelvények visszatérnek a Városmajor végállomásra.

 

 
60B

Az autóbusz csak akkor közlekedik, ha erre előzetes igénybejelentés érkezik. Részletek itt

 

 
65

A járat munkanapokon igénybejelentés nélkül, az összes megállót érintve megy végig a vonalon. Hétvégén és munkaszüneti napokon igényvezérelt közlekedési rend szerint jár. Részletek itt

 

 
87

Az autóbusz a Kamaraerdő és a Mechnaikai Művek között 6:00 és 19:45 között fix menetrend szerint, azon kívül csak akkor közlekedik, ha erre előzetes igénybejelentés érkezik. Részletek itt.

 

 
157

Az autóbusz egyes időpontokban Budaliget, Géza fejedelem útjáig, telefonon bejelentett igény esetén Solymár, Kerekhegyig közlekedik.
Részletek itt.

 

 
197

A buszjárat a késő esti órákban, 21 óra után igényvezérelt közlekedési rend szerint jár. Részletek itt.

 

 
219

A járat munkanapokon igénybejelentés nélkül, az összes megállót érintve megy végig a vonalon. Hétvégén és munkaszüneti napokon igényvezérelt közlekedési rend szerint jár. Részletek itt.

 

 
221

A 221-es autóbusz Csillebérc, Gyermekvasút és a Csillebérc, KFKI közötti szakaszon hétköznap egész nap és hétvégén kb. 6:30 és 20:00 között fix menetrend szerint közlekedik. Ezen kívül csak akkor jár, ha erre előzetes igénybejelentés érkezik. Részletek itt.

 

 
269

A 269-es autóbusz Rákoscsaba vasútállomás és Színes utca között közlekedik, csak hétköznap, kb. 5:00 és 21:00 között. A reggeli és délutáni csúcsidőszakban fix menetrend szerint, előzetes igénybejelentés nélkül is jár. Részletek itt.

 

 
275

Az autóbusz a reggeli és délutáni csúcsidőszakban fix menetrend szerint, előzetes igénybejelentés nélkül is jár. Egyéb időszakban csak akkor közlekedik, ha erre előzetes igénybejelentés érkezik. Részletek itt.

 

 
297

Az autóbusz a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban fix menetrend szerint, előzetes igénybejelentés nélkül is jár. Egyéb időszakokban csak akkor közlekedik, ha erre előzetes igénybejelentés érkezik. Részletek itt.

 

 
298

Az autóbusz a reggeli és délutáni csúcsidőszakban fix menetrend szerint, előzetes igénybejelentés nélkül is jár. Egyéb időszakban csak akkor közlekedik, ha erre előzetes igénybejelentés érkezik. Részletek itt.

 

 
937

A 937-es éjszakai járat a Bécsi út / Vörösvári út és a Máramaros út közötti szakaszon csak akkor közlekedik, ha erre előzetes igénybejelentés érkezik. Részletek itt.