HÉV kirándulójegyek (H5) (H8, H9) 50% kedvezménnyel

HÉV kirándulójegyek (H5) (H8, H9) 50% kedvezménnyel

 

Mire érvényes?

Az érvényességi idején belül korlátlan számú utazásra jogosít.

A jegyet legfeljebb 10 fő együtt, egy járműben (szerelvénynél egy kocsiban) történő utazásnál veheti igénybe.

14 és 25 év közötti fiatalok az életkor igazolásával, továbbá ’közalkalmazotti’ utazási utalvánnyal rendelkezők használhatják. Az 50%-os kedvezményes utazásra jogosultak körének részletes leírását ide kattintva olvashatja.

 

Hol érvényes?

A HÉV kirándulójegy (H5) a H5 vonalon Békásmegyer és Szentendre között, a HÉV kirándulójegy (H8, H9) a H8-as vonalon Szabadságtelep és Csömör, valamint a H9-es vonalon Ilonatelep és Gödöllő között.

 

Jegyérvényesítés

Megvásárlás után külön érvényesítést nem igényel.

 

Meddig érvényes?

A választott naptári napon 00:00 órától (de legkorábban a vásárlás időpontjától) másnap 02:00 óráig.

 

Milyen hivatalos okmánnyal érvényes?

Fiatalok esetében életkor igazolására szolgáló személyi igazolvány, útlevél, kártya formátumú jogosítvány, „Magyar igazolvány”, „Magyar hozzátartozói igazolvány” vagy magyar hatóság által kiállított tartózkodási engedély egyikével, utazási utalvánnyal rendelkezők esetében az utalvány mellé személyazonosításra alkalmas okmánnyal együtt használható a jegy.

 

Hol vásárolható meg?

Ez a jegyfajta megvásárolható a MÁV alkalmazásból is, papír alapon a MÁV-START Zrt. pénztáraiban és jegykiadó automatáiból is, a BKK-tól történő vásárláshoz pedig a BKK értesítésipont-keresőben találhatók meg a lehetőségek. A HÉV-jegyellenőrök nem értékesítik.

 

Visszaválthatóság:

Az előre váltott jegy az érvényesség kezdete előtt visszaváltható, ha a jegy értéke meghaladja a kezelési díjat (részletes szabályozás).

 

További tudnivalók

A jegyet és a kedvezményre jogosító igazolást ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. A MÁV alkalmazásról, illetve az abból vásárolt jegyek használatáról, cseréjéről, visszaváltásáról itt tájékozódhat.

A jeggyel kapcsolatban további információkról itt tájékozódhat.

A Hév díjkategóriákról itt tájékozódhat.