Repülőtéri vonaljegy

 

Mire érvényes?

Érvényes egy utazásra útmegszakítás és visszaút nélkül a Budapest belvárosa és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között közlekedő 100E vonalon. A jegy átszállásra vagy más vonalon történő utazásra nem érvényes. A 100E vonalon egyéb jegy vagy bérlettípus nem érvényes.

 

Jegyvásárlás és érvényesítés a Budapest Pay&GO-val

Utazz kényelmesen és papírmentesen, válts repülőtéri vonaljegyet bankkártyáddal az autóbuszon! Érintsd bankkártyádat, okostelefonodat vagy okosórádat a készülékhez, mely során a vásárlás pillanatában a vonaljegy érvényesítése is megtörténik, jegyként pedig a bankkártyád fog szolgálni. Bővebb információ itt található.

 

Jegyérvényesítés – papír jeggyel

A jegyet a buszmegállóban tartózkodó utaskoordinátorral kell érvényesíttetni. Ha pótló járműre kell átszállni (például járatkimaradás, műszaki hiba esetén), a már érvényesített jeggyel lehet tovább utazni, de a pótló jármű jegyérvényesítő készülékén is érvényesíteni kell a jegynek a nyíllal és érvényesítésre felhívó szöveggel átellenes (régebbi jegyeken: számháló nélküli) végén.

 

Jegyérvényesítés – mobiljeggyel

Az utazás megkezdése előtt érvényesíteni szükséges, ehhez kérjük olvasd be a QR kódot vagy a BudapestGO alkalmazás használata esetén tartsd a telefonodat az NFC matrica elé a jármű külső ajtaján. Első ajtós felszálláskor a személyzet részére kérjük, hogy az animált ábrát mutasd be. A mobiljegy használatáról további információ és bemutató videó itt érhető el, az egylépéses jegyérvényesítésről pedig itt érhető el.

 

Meddig érvényes?

Bélyegzős érvényesítés esetén a kezeléstől számított 80 percig. Ez azt jelenti, hogy az egyszeri, egyirányú, átszállás és útmegszakítás nélküli utazást legkésőbb ezen időtartam végéig kell befejezni.

 

Hol vásárolható meg?

Töltsd le ingyenesen a BudapestGO vagy egyéb mobiljegyet forgalmazó applikációt és vásárold meg a mobiljegyedet online. További vásárlási lehetőségeket megtalálod a BKK értesítésipont-keresőben.

 

Visszaválthatóság

Visszaválthatóság: a fel nem használt jegyek visszaválthatók (részletes szabályozás).

 

További tudnivalók

A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. Mobiljegy formában vásárolt jegy használatakor a jegyérvényesítésről leírtak szerint kell felmutatni az animált ábrát vagy az ellenőr kérésére a jegy részleteire kattintva az ott található kódot.

A mobiljegy csak aktív internetkapcsolattal vehető igénybe.

A mobiljegyként, 2022. június 30-ig 900 forintos áron és a 2022. július 1-2022. augusztus 31. időszakban 1500 forintos áron megvásárolt repülőtéri vonaljegy a vásárlástól számított két évig, a 2022. szeptember 1-jétől megvásárolt repülőtéri vonaljegy a vásárlástól számított egy évig érvényesíthető utazásra. A fel nem használt jegyek ezen az időintervallumon belül válthatók vissza a vásárláskor használt alkalmazásban.

A papíralapú, 2022. június 30-ig 900 forintos áron megvásárolt repülőtéri vonaljegy már nem használható fel utazásra, nem cserélhető és nem is váltható vissza.

A papíralapú, 2023. március 31-ig 1500 forintos áron megvásárolt repülőtéri vonaljegy az árváltozást követő egy évig, azaz legkésőbb 2024. március 31-ig használható fel utazásra. A fel nem használt jegyek 2024. április 1. és 2024. június 30. között az árkülönbség megfizetésével, kezelési díj nélkül becserélhető az aktuális áron forgalmazott jegyekre a BKK ügyfélközpontjaiban. Ha nincs szükséged a jegyekre, 2024. június 30-ig válthatod vissza az ügyfélközpontokban.