Negyedéves Budapest-bérlet

negyedéves Budapest-bérlet minta

negyedéves Budapest-bérlet cégeknek minta

 

Mire érvényes?

Az érvényességi idején belül korlátlan számú utazásra jogosít. Ezt a bérletfajtát természetes személyek, ’Negyedéves Budapest-bérlet’ néven és cégek ’Negyedéves Budapest-bérlet cégeknek’ néven is megvásárolhatják. Az előbbi bérletről csak magánszemély vagy egyéni vállalkozó nevére állítható ki számla; céges számla kiállítása csak a céges bérletről lehetséges.

 

Hol érvényes?

Budapest közigazgatási határán belül szinte minden BKK járatra és a környéki buszokra, valamint a HÉV-ekre is: az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4, H5, H6, H7, H8, H9, D14 vonalakon, a MÁV-START meghatározott vonatain, és a VOLÁNBUSZ kijelölt elővárosi járatain érvényes. Ez a bérlet nem érvényes a 100E Repülőtéri Expressz járatain.

 

Érvényesítés papír alapú bérlet esetén

Megvásárlás után külön érvényesítést nem igényel.

 

Érvényesítés digitális bérlet esetén

A metróbejáratnál és az első ajtós felszállásnál ellenőrzéskor olvasd be a QR kódot vagy a BudapestGO alkalmazás használata esetén tartsd a telefonodat az NFC matrica elé. A beolvasást követően megjelenő animált ábrát kell bemutatni a személyzetnek, a jegyellenőr kérésére pedig kattints a bérlet részleteire, és az ott található kódot mutasd fel. A bérletek használatáról további információ és bemutató videó itt érhető el, az egylépéses jegyérvényesítésről pedig itt érhető el.


ábra a digitális bérlet használatáról

 

Meddig érvényes?

A jelölt kezdőnapon 0 órától (de legkorábban a vásárlás időpontjától) az azt követő 100. napon 02 óráig.

 

Milyen hivatalos okmánnyal érvényes?

Személyi igazolvány, útlevél, kártya formátumú jogosítvány vagy magyar hatóság által kiállított tartózkodási engedély egyikével együtt használható a bérlet. A vásárláskor megadott, eredeti igazolvánnyal együtt használható.

 

Átruházható-e?

A bérlet más személyre nem ruházható át.

 

Hol vásárolható meg?

Töltsd le ingyenesen a BudapestGO vagy egyéb mobiljegyet forgalmazó applikációt és vásárold meg a mobiljegyedet online. A további vásárlási lehetőségeket megtalálod a BKK értesítésipont-keresőben.

 

Mennyibe kerül?

Negyedéves bérlet: 26850 Ft

 

Visszaválthatóság

Az érvényesség kezdete előtt váltható vissza (részletes szabályozás)

 

További tudnivalók

A bérletet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. Mobiljegy formában vásárolt bérlet használatakor a jegyérvényesítésről leírtak szerint kell felmutatni az animált ábrát vagy a kódot.

A papír alapú bérletet, ha az megsérült vagy az igazolvány száma változott, kezelési díj ellenében azonos típusú és érvényességű új szelvényre cseréljük a kijelölt helyen, a részletekről itt tájékozódhatsz. A vonalkódot és a sorszámot tartalmazó részt a bérletszelvényről eltávolítani tilos! A bérletszelvényt elvesztés esetén nem pótoljuk!

Mobiljegy formában a bérlet a sikeres vásárlást követően legkorábban 2 perccel használható utazásra. A mobiljegy csak aktív internetkapcsolattal vehető igénybe.

Az elővételi szabályokról itt olvashatsz, a bérleteken feltüntetett érvényességi időkről itt tájékozódhatsz.

A bérletek érvényességi határairól, az igénybe vehető MÁV-START vonatokról, VOLÁNBUSZ autóbuszokról itt olvashatsz.

Letölthető dokumentumok(1)

Negyedéves Budapest-bérletek érvényességepdf1.17 mb2024.02.26. 09:27