Helyszínen váltott vonaljegy

 

 

Mire érvényes?

Érvényes egy utazásra átszállás, útmegszakítás és visszaút nélkül. A metróvonalak kivételt jelentenek: ezek között egy irányba átszállás lehetséges (tehát visszafele irányba nem lehet átszállni).

 

Hol érvényes?

Budapest közigazgatási határán belül szinte minden BKK járatra, környéki autóbuszra (az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4 vonalakon) és HÉV-re (H5, H6, H7, H8, H9 vonalakon) érvényes. Ez a jegy nem érvényes a 100E Repülőtéri Expressz járatain. A környéki buszjáratok teljes vonalán, azaz a Budapest közigazgatási határán túlnyúló utazásokhoz a Volánbusz helyszínen váltott vonaljegye használható.

 

Jegyérvényesítés

Az M1, M2, M3, M4 vonalakon az utazás megkezdése előtt, a többi közlekedési eszközön a felszállás vagy a jármű elindulása után azonnal érvényesíteni kell. Ha pótló járműre kell átszállni (például járatkimaradás, műszaki hiba, vágányzár esetén), a már érvényesített jeggyel lehet tovább utazni, de a pótló jármű jegyérvényesítő készülékén is érvényesíteni kell a jegynek a nyíllal és érvényesítésre felhívó szöveggel átellenes (régebbi jegyeken: számháló nélküli) végén.

 

Meddig érvényes?

Bélyegzős érvényesítés esetén a kezeléstől számított 80 percig, az éjszakai járatokon 120 percig jogosít utazásra. Ez azt jelenti, hogy az egyszeri, egyirányú, átszállás és útmegszakítás nélküli utazást legkésőbb ezen időtartam végéig kell befejezni.

 

Hol vásárolható meg?

Egyes járműveken váltható, ahol ezt felirat jelzi (villamosviszonylatok esetén a 2, 2M, 3, 19, 28, 28A, 37, 37A, 41, 42, 50, 51, 51A, 52, 62, 62A, 69-es vonalán; a környéki autóbuszjáratok járművezetői a VOLÁNBUSZ Zrt. jegypapírján árusítják), illetve egyes megállókban a beléptető személyzetnél.

 

Visszaválthatóság

A fel nem használt jegyek visszaválthatók (részletes szabályozás).

 

További tudnivalók

A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni.

A helyszínen váltott vonaljegy ára 2023. szeptember 1-jével 600 Ft-ra változott, a 450 Ft-ért váltott jegyek 2024. augusztus 31-ig használhatók fel utazásra, a 2024. szeptember 1. és november 30. időszakban kezelési díj nélkül, de az árkülönbözet megfizetésével cserélhetők az aktuális áron forgalmazott vonaljegy típusú jegyekre az ügyfélközpontokban, továbbá 2024. november 30-ig kezelési díj megfizetésével visszaváltásra is van lehetőség az ügyfélközpontokban. Az ügyfélközpontokban csak a BKK Zrt. által kiadott (lila színű) jegyek cserélhetők vagy válthatók vissza. A VOLÁNBUSZ Zrt. által értékesített, citromsárga színű, utazásra fel nem használt jegyekkel a VOLÁNBUSZ Zrt. pénztáraihoz fordulhatsz. Ezt követően a 450 Ft-os helyszínen váltott vonaljegyek már nem használhatók utazásra, nem cserélhetők és nem is válthatók vissza.