Országbérlet, teljesárú

országbérlet minta

 

Mire érvényes?

Az érvényességi idején belül korlátlan számú utazásra jogosít.

 

Hol érvényes?

Az egész ország területén szinte minden BKK járatra, a környéki és helyközi buszokra, a HÉV-ekre valamint a meghatározott vonatokra is. Ez a bérlet nem érvényes a 100E Repülőtéri Expressz járatain.

Az országbérlet Magyarország közigazgatási területén használható utazásra a következők szerint:

  • Budapesten a 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4, D14 vonalakon,
  • a MÁV-START Zrt. és a GySEV Zrt. vasúti közszolgáltatásában a 2. osztályon (helyjegyes vonaton/kocsiban vagy 1. osztályon/prémium kocsiban a helyjegyet, kiegészítő díjat megfizetve, ha azonban az utazás kizárólag Budapesten belül történik, helyjegyet nem kell megfizetni),
  • a MÁV-HÉV Zrt. járatain,
  • a környéki autóbuszjáratokon,
  • a Volánbusz Zrt. helyközi autóbuszjáratian és néhány további autóbuszos közszolgáltató helyközi autóbuszjáratain. A további szolgáltatók a következők: G-Busline Kft. (Budapest–Lenti), Trans-Tour 90 Kft. (Budapest–Beregsurány), Trans-Vonal Kft. (Nyíregyháza–Balsa), Weekendbus Közlekedési Zrt. (Budapest–Csömör),
  • az érdi, esztergomi és zalaegerszegi városi buszjáratokon.

 

Érvényesítés papír alapú bérlet esetén

Megvásárlás után külön érvényesítést nem igényel.           

 

Érvényesítés digitális bérlet esetén

A metróbejáratnál és az első ajtós felszállásnál ellenőrzéskor olvasd be a QR kódot vagy a BudapestGO alkalmazás használata esetén tartsd a telefonodat az NFC matrica elé. A beolvasást követően megjelenő animált ábrát kell bemutatni a személyzetnek, a jegyellenőr kérésére pedig kattints a bérlet részleteire, és az ott található kódot mutasd fel. A bérletek használatáról további információ és bemutató videó itt érhető el, az egylépéses jegyérvényesítésről pedig itt érhető el.

 

ábra a digitális bérlet használatáról

 

Jegyérvényesítés – MÁV alkalmazással

Megvásárlás után külön érvényesítést nem igényel. A metróbejáratnál és az első ajtós felszállásnál ellenőrzéskor mutasd be az alkalmazásból a bérletet (úgy, hogy jól látható legyen az érvényességi ideje, és a vonalkód).

 

Meddig érvényes?

A jelölt kezdőnapon 0 órától (de legkorábban a vásárlás időpontjától) a következő hónap kezdőnapot megelőző napon 24:00 óráig (azonban BKK-járatokon és HÉV-en a kezdőnapot követő hónap kezdőnappal megegyező napján 02 óráig).

 

Milyen hivatalos okmánnyal érvényes?

Személyi igazolvány, útlevél, kártya formátumú jogosítvány vagy magyar hatóság által kiállított tartózkodási engedély egyikével együtt használható a bérlet. A vásárláskor megadott, eredeti igazolvánnyal együtt használható.

 

Átruházható-e?

A bérlet más személyre nem ruházható át.

 

Hol vásárolható meg?

Töltsd le ingyenesen a BudapestGO vagy egyéb mobiljegyet forgalmazó applikációt és vásárold meg a mobiljegyedet online. A további vásárlási lehetőségeket megtalálod a BKK értesítésipont-keresőben.

Ez a bérletfajta megvásárolható a MÁV alkalmazásból illetve, papír alapon a MÁV-START Zrt. pénztáraiban és jegykiadó automatáiból is, továbbá a VOLÁNBUSZ Zrt. pénztáraiban, illetve azon autóbuszain, amelyeken egyébként lehetőség van bérletvásárlásra.

 

Visszaválthatóság

Csak érvényesség kezdete előtt váltható vissza azzal, hogy a BKK Zrt. csak az általa értékesített bérleteket váltja vissza (részletes szabályozás).

 

További tudnivalók

A bérletet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. Mobiljegy formában vagy MÁV alkalmazásban vásárolt bérlet használatakor a jegyérvényesítésről leírtak szerint kell felmutatni az animált ábrát vagy a kódot.

A papír alapú bérletet, ha az megsérült vagy az igazolvány száma változott, kezelési díj ellenében azonos típusú és érvényességű új szelvényre cseréljük a kijelölt helyen, a részletekről itt tájékozódhatsz. A vonalkódot és a sorszámot tartalmazó részt a bérletszelvényről eltávolítani tilos! A bérletszelvényt elvesztés esetén nem pótoljuk!

Mobiljegy formában a bérlet a sikeres vásárlást követően legkorábban 2 perccel használható utazásra. A mobiljegy csak aktív internetkapcsolattal vehető igénybe.

A MÁV alkalmazásról, illetve az abból vásárolt bérletek használatáról, cseréjéről, visszaváltásáról itt tájékozódhatsz.

Az elővételi szabályokról itt olvashatsz, a bérleteken feltüntetett érvényességi időkről itt tájékozódhatsz.

A bérlettel kapcsolatban további információkról (térképek, vásárlási lehetőségek, MÁV alkalmazás, egyéb kérdések) itt tájékozódhatsz.

Letölthető dokumentumok(1)

Havi bérletek érvényességepdf1.17 mb2024.03.22. 14:30