Kedvezményes csoportos tanulójegy (Ft/fő)

 

kedvezményes csoportos tanulójegy minta

 

Mire érvényes?

Magyarországi székhelyű iskola rendelheti meg két példányban kitöltve a megrendelőlapot. Amennyiben az iskola megnevezéséből nem derül ki, hogy az tanintézmény, a fenntartó vagy a finanszírozó igazolása is szükséges a megrendeléshez. A jegyet a megrendelő legalább 10, legfeljebb 40 fő általános, vagy középiskolás tanulója (illetve az iskolánál vendégségben lévő, akár külföldi tanulók) és legfeljebb 2 fő kísérő egy járműben (szerelvény esetén egy kocsiban) együtt utazva használhatja.

A tanulóknak rendelkezniük kell érvényes diákigazolvánnyal, melyet ellenőrzéskor fel kell mutatni.

A diákok bármely államban kibocsátott, érvényes diákigazolványt, külföldi diákok ennek hiányában személyi azonosításra alkalmas fényképes okmányt (személyazonosító igazolvány, útlevél, kártya formátumú vezetői engedély) mutathatnak fel.

Abban az esetben, ha valamilyen oknál fogva az igénybe vevő diákok diákigazolványa nincs meg (elveszett, vagy még nem került kiadásra, illetve egyáltalán nem is kerül kiadásra, mert a diákok nem használják), vagy a megrendelő iskolánál vendégségben (diákcsere programok, sportverseny, stb.) lévő diákok esetében a tanintézet igazgatója a diák tanuló státuszát igazolhatja, mellyel együtt kell ellenőrzéskor a kedvezményes csoportos tanulójegyet felmutatni.

 

Hol érvényes?

Budapest közigazgatási határán belül szinte minden BKK járatra, környéki autóbuszra és HÉV-re: az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4, D14, H5, H6, H7, H8, H9 vonalakon Budapest közigazgatási határán belül.

 

Jegyérvényesítés

Megvásárlás után külön érvényesítést nem igényel.

 

Meddig érvényes?

A feltüntetett kezdő időponttól (hónap, nap, óra, perc) számított 24 órán át. Az érvényességi időn belül megkezdett utazás az éppen igénybe vett járművön akkor is befejezhető, ha a jegy közben lejár.

 

Hol vásárolható meg?

A vásárlási lehetőségeket megtalálod a BKK értesítésipont-keresőjében ide koppintva. 

 

Visszaválthatóság

Érvényesség kezdete előtt váltható vissza (részletes szabályozás).

 

További tudnivalók

Az elővételi szabályokról itt tájékozódhatsz.

 

Megrendelés

A kedvezményes csoportos tanulójegy megrendelő űrlapját ezen a linken az oldal alján találod.

 

Számlakiállítás

A kedvezményes csoportos tanulójegy vásárlása esetén a készpénzfizetési számla csak annak a tanintézménynek, vagy a tanintézmény finanszírozója nevére állítható ki, amelynek neve a megrendelőn szerepel. Amennyiben a megrendelőn a finanszírozó és a megrendelő tanintézmény nem azonos, akkor két bélyegző lenyomattal és a jogosultak aláírásával kell ellátni a megrendelőt. Ha a megrendelő és a finanszírozó azonos, elég egy bélyegzőlenyomattal ellátni a megrendelőt, de a két aláírás szükséges. Abban az esetben, ha a megrendelő és finanszírozó eltér, minden esetben két aláírásnak kell lenni a megrendelőn. Az aláírási jogosultságot a BKK Zrt. pénztárosa nem ellenőrzi, azért maga az aláíró felel. Abban az esetben, ha a megrendelő iskola alapítványi iskola, vagy a finanszírozó alapítvány, akkor a megrendelőn lehet, hogy csak egy bélyegző lenyomat szerepel, mivel az alapítványoknak nem kötelező bélyegzőt használni. Az alapítványok esetében azoknak a személyeknek kell aláírni a megrendelőt, akik az alapítvány képviseletére jogosultak.