30 perces jegy

30 perces időalapú jegy
 

Mire érvényes? 

Egy jegy, több utazás! Válaszd a 30 perces jegyet, és szállj fel 30 percen belül bármelyik BKK-járatra. Az időalapú jegyet a metróvonalak és más járatok közötti korlátlan átszállásra is használhatod. Sőt, utazásodat a 30. percen túl is befejezheted Budapesten belül akár a végállomásig, ha az utolsó átszállásod még 30 percen belül történik.

Fontos! Minden felszálláskor olvasd be a kódot, ezzel érvényesíted a jegyedet!

Tovább tart az utazásod? Válaszd a 90 perces jegyet!

 

Hol érvényes? 

Budapest közigazgatási határán belül szinte minden BKK járatra, környéki autóbuszra (az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4 vonalakon) és HÉV-re (H5, H6, H7, H8, H9 vonalakon) érvényes.

 

A mobiljegy érvényesítése

Az időalapú jegyeket az utazás megkezdése előtt érvényesíteni szükséges, ehhez kérjük, hogy a metróbejáratnál, vagy a jármű külső ajtaján olvasd be a kódot, vagy a BudapestGO alkalmazás használata esetén tartsd a telefonodat az NFC matrica elé, így máris érvényesíted a jegyedet. A jegy 30 perces érvényességi ideje az első kódbeolvasással, érvényesítéssel kezdődik. Fontos: ha másik járműre szállsz, ahhoz annak a kódját ismét be kell olvasnod! A metróvonalak közötti átszállás esetén nem kell újra érvényesíteni a jegyedet. A metróbejáratnál vagy az első ajtós felszálláskor az animált ábrát, a jegyellenőr kérésére a jegy részleteinél található kódot mutasd meg. A digitális vonaljegy használatáról további információ és bemutató videó itt érhető el, az egylépéses jegyérvényesítésről pedig itt érhető el.

 

Időalapú jegy használata

 

Meddig érvényes?

A 30 percen belül megkezdett utazás az időkeret lejárta után is befejezhető, hiszen a 30 perces jegy a leszállásig érvényes. Az utolsó átszállásnak, az érvényesítéstől számított 30-dik percig kell megtörténnie.

 

Hol vásárolható meg?

Töltsd le ingyenesen a BudapestGO vagy egyéb mobiljegyet forgalmazó applikációt és vásárold meg a mobiljegyedet online.

A vásárlási lehetőségeket megtalálod a BKK értesítésipont-keresőben

 

Visszaválthatóság

A fel nem használt jegyeket visszaválthatod (részletes szabályozás). 

A mobilapplikációkban vásárolt 30 perces jegyet a vásárlástól számított 1 évig felhasználhatod.

 

További tudnivalók

Ez a jegytípus kizárólag mobiltelefonos alkalmazásban vásárolható meg, azaz nincs papíralapú változata. A 30 perces jegyet a sikeres vásárlást követően felszálláskor kell érvényesítened, és úgy utazhatsz vele. A mobiljegy csak aktív internetkapcsolattal használható. A mobiltelefonos alkalmazásokról, illetve a mobiljegyek használatáról, cseréjéről, visszaváltásáról bővebben itt tájékozódhatsz.