Budapest kártya (72 órás)

Budapest kártya (72 órás)

 

Mire érvényes?

Az érvényességi idején belül (72 óra) korlátlan számú utazásra jogosít.

 

Hol érvényes?

Felhasználható a BKK Zrt. járatain és a környéki autóbuszjáratokon, valamint a héven ingyenes és korlátlan utazásra Budapest közigazgatási határán belül (1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4, H5, H6, H7, H8, H9 vonalakon, valamint a D14 hajójáraton), továbbá egyszeri ingyenes utazást biztosít mindkét irányban a BKV Zrt. Zugligeti Libegőn.

Az érvényes Budapest Kártya egyszeri utazásra jogosít a május-október időszakban a Duna-parti villamosvonalakon rendszeresen közlekedő nosztalgia villamosjáratokon is.

A kártyával a fővárosi közösségi közlekedés igénybevételén kívül további számos szolgáltatás (pl. ingyenes és kedvezményes múzeumi és fürdőbelépés, kedvezményes étkezés és kulturális szolgáltatások) is igénybe vehető, amelyekről az alábbi oldalon talál bővebb információt: budapest-card.com

 

Meddig érvényes?

Érvényes a feltüntetett kezdő időponttól (hónap, nap, óra, perc) számított 72 órán át.

 

Milyen hivatalos okmánnyal érvényes?

Jelenleg két kártyatípus van forgalomban, az egyiket a kártyát használó személy aláírása, míg a másik típust a kártyát használó személy útlevél vagy személyi igazolvány számának a megadása érvényesíti. Az érvényesség kezdetének (dátum és időpont) és a turista aláírásának szerepelnie kell a kártyán. Az átírt, átjavított, vagy olvashatatlan névvel aláírt kártya érvénytelen, nem használható fel.

 

Átruházható-e?

A kártya személyre szól, át nem ruházható.

 

Hol vásárolható meg?

A vásárlási lehetőségeket megtalálod a BKK értesítésipont-keresőben.