10 db-os gyűjtőjegy

 

Mire érvényes?

A 10 darabos gyűjtőjegy 10 db vonaljegyet tartalmaz. Az egyes jegyszelvények külön-külön használhatók, egy jegyszelvény egy utazásra érvényes útmegszakítás, átszállás és visszaút nélkül. A metróvonalak kivételt jelentenek: ezek között egy irányba átszállás lehetséges (tehát visszafele irányba nem lehet átszállni).

 

Hol érvényes?

Budapest közigazgatási határán belül szinte minden BKK járatra, környéki autóbuszra (az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4 vonalakon) és HÉV-re (H5, H6, H7, H8, H9 vonalakon) érvényes. Ez a jegy nem érvényes a 100E Repülőtéri Expressz járatain.

Ez a jegy nem érvényes a 100E Repülőtéri Expressz járatain.

 
Jegyérvényesítés

Az M1, M2, M3, M4 vonalakon az utazás megkezdése előtt, a többi közlekedési eszközön a felszállás vagy a jármű elindulása után azonnal érvényesíteni kell. Ha pótló járműre kell átszállni (például járatkimaradás, műszaki hiba, vágányzár esetén), a már érvényesített jeggyel lehet tovább utazni, de a pótló jármű jegyérvényesítő készülékén is érvényesíteni kell a jegynek a nyíllal és érvényesítésre felhívó szöveggel átellenes (régebbi jegyeken: számháló nélküli) végén.

 

Meddig érvényes?

Bélyegzős érvényesítés esetén a kezeléstől számított 80 percig, az éjszakai járatokon 120 percig jogosít utazásra. Ez azt jelenti, hogy az egyszeri, egyirányú, átszállás és útmegszakítás nélküli utazást legkésőbb ezen időtartam végéig kell befejezni.

 

Hol vásárolható meg?

A vásárlási lehetőségeket megtalálod a BKK értesítésipont-keresőben.

 

Visszaválthatóság

A fel nem használt jegyek visszaválthatók (részletes szabályozás).

 

További információk

A 10 darabos gyűjtőjegy jegyszelvényei csak együttesen árusíthatók, azonban a jegyszelvények (a 10 darabos gyűjtőjegy megjelenési formájától függetlenül) külön-külön is használhatóak utazásra.

A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni.

A 10 darabos gyűjtőjegy ára 2023. szeptember 1-jével 4000 Ft-ra változott, a 3000 Ft-ért váltott jegyek 2024. augusztus 31-ig használhatók fel utazásra, a 2024. szeptember 1. és november 30. közötti időszakban kezelési díj nélkül, de az árkülönbözet megfizetésével cserélhetők az aktuális áron forgalmazott vonaljegy típusú jegyekre, továbbá 2024. november 30-ig kezelési díj megfizetésével visszaváltásra is van lehetőség. Ezt követően a 3000 Ft-ért váltott 10 darabos gyűjtőjegyek már nem használhatók utazásra, nem cserélhetők és nem is válthatók vissza. Az előzőekben említett cserét és visszaváltást az ügyfélközpontok végzik, ha rendelkezésre áll mind a 10 (sorszámozás szerint összetartozó) utazásra még nem érvényesített jegyszelvény. Részben felhasznált gyűjtőjegy esetén csak a cserére van lehetőség, ezt a kelenföldi ügyfélközpontban végzik munkanapokon 9 és 17 óra között. A beszámításra kerülő érték annyiszor 300 Ft, ahány összetartozó, kezeletlen jegyszelvény cseréje történik. 3000 Ft-os gyűjtőjegynek a következők minősülnek: amelyeknek az egyes jegyszelvényein 3000 Ft-os ár szerepel; amelyek hőpapírral lettek nyomtatva, de a jegyszelvények árat nem tartalmaznak; amelyek lila papírra, nyomdában lettek nyomtatva BKK logóval, de évszám nélkül vagy a 2013-2016. évszámok egyikével; amelyek narancssárga jegypapírra, nyomdában lettek nyomtatva, és a borítójukon 3000 Ft-os ár szerepel.