Kerékpárbérlet

A kerékpárbérlet a nosztalgia- és a kutyabérlet kivételével valamennyi bérletfajtához megváltható, vásárláskor rányomtatva az adott bérleten szereplő azonosító számot (például bérletigazolvány számát). A kerékpárbérlet tetszőleges kezdőnappal váltható, és a rajta feltüntetett időszakban (egy hónapig) érvényes. Utazás során a kerékpárbérletnek is és az utas számára ugyanolyan azonosító számmal kiadott bérletnek (például Budapest-bérletnek) is érvényesnek kell lennie. A kerékpárbérlet díjmentes utazásra jogosító okmányokhoz is vásárolható, aki azonban jeggyel utazik, az a kerékpár szállításához is csak jegyet használhat, kerékpárbérletet nem.

A kerékpárszállításra kijelölt vonalakról, járművekről és időszakokról részletes tájékoztató a kerékpárszállítási tudnivalókban olvasható. A kerékpárbérlet a közigazgatási határtól függetlenül az adott járatok teljes vonalhosszán érvényes. A MÁV-START és a VOLÁNBUSZ járatain nem érvényes.

Ez a bérletfajta megvásárolható mobiltelefonos alkalmazásból is, a papír alapú változatéval azonos áron, területi és időbeli érvényességgel. A mobiltelefonos alkalmazásból vásárolt bérlet azzal az igazolvánnyal használható, ami az utas számára szóló bérlethez (például Budapest-bérlethez) tartozik, vagy ami az utast díjmentes utazásra jogosítja. Az igazolvány sorszámát a vásárláskor kell megadni. A vásárláskor megadott, eredeti igazolvánnyal együtt használható. A bérlet a sikeres vásárlást követően legkorábban 2 perccel használható utazásra. A bérletet az ellenőrzést végző személy részére (kérés esetén az általa felmutatott kód beolvasását követően) be kell mutatni – elsőajtós felszállási rendben közlekedő autóbuszon, trolibuszon a kiragasztott kód beolvasását követően a jegyképet kell bemutatni. Kérjük, hogy ellenőrzés esetén egymást követően mutasd fel a saját bérletedet, majd a kerékpárbérletedet. A mobiljegy csak aktív internetkapcsolattal vehető igénybe. A bérlet az érvényesség kezdete előtt legfeljebb 30 nappal váltható meg elővételben, nem cserélhető, nem ruházható át, és csak az érvényesség kezdete előtt váltható vissza. A mobiltelefonos alkalmazásról, illetve az abból vásárolt bérletek használatáról, cseréjéről, visszaváltásáról itt tájékozódhatsz.

Visszaválthatóság: csak érvényesség kezdete előtt váltható vissza (részletes szabályozás)

Az elővételi szabályokról itt olvashatsz, a bérleteken feltüntetett érvényességi időkről itt tájékozódhatsz.