HÉV bérlet 90%-os kedvezménnyel 30 km

E helyett a bérlet helyett 2023. május 1-jétől Pest vármegyebérlet és országbérlet is használható, melyekkel kapcsolatban további információkról itt tájékozódhatsz.

Tetszőleges kezdőnappal váltható. Érvényes a jelölt kezdőnapon 0 órától (de legkorábban a vásárlás időpontjától) a következő hónap kezdőnappal megegyező napon 02 óráig az értékszelvényen feltüntetett állomások között a Budapest közigazgatási határán kívüli vonalszakaszra. Az értékszelvényt az oktatási intézmények nappali és esti tagozatos tanulói a lakóhely és az iskola közötti utazásra használhatják, súlyosan fogyatékosok pedig a rájuk vonatkozó jogszabály szerint. Az érvényes igazolvány sorszámát vagy a diákigazolványon szereplő oktatási azonosítót vagy sorszámot a vásárláskor kell megadni, az nyomtatással kerül a szelvényre. A vásárláskor megadott, eredeti igazolvánnyal együtt használható. A bérlet más személyre nem ruházható át. Abban az esetben, ha a bérlet megsérült vagy az igazolvány száma változott, kezelési díj ellenében azonos típusú és érvényességű új szelvényre cseréljük a kijelölt helyen. A bérletet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. A vonalkódot és a sorszámot tartalmazó részt a bérletszelvényről eltávolítani tilos! A bérletszelvényt elvesztés esetén nem pótoljuk!

Ez a bérletfajta megvásárolható a MÁV alkalmazásból is, a papír alapú változatéval azonos áron, területi és időbeli érvényességgel. A MÁV alkalmazásban vásárolt bérlet igazolványhoz kötött a következők szerint: ha a vásárlás során virtuális bérletigazolvány számát adták meg, akkor ellenőrzés során a bérlet mellé személyazonosításra alkalmas okmányt kell felmutatni, ha pedig a vásárlás során elektronikus személyazonosító számát adták meg, akkor ellenőrzés során a bérlet mellé ezen igazolványt kell felmutatni. A MÁV alkalmazásról, illetve az abból vásárolt bérletek használatáról, cseréjéről, visszaváltásáról itt tájékozódhatsz.

Visszaválthatóság: csak érvényesség kezdete előtt váltható vissza (részletes szabályozás)

A 90%-os kedvezményes utazásra jogosultak körének részletes leírását IDE kattintva olvashatod el (Helyközi közlekedés kedvezményei).

Az elővételi szabályokról itt olvashatsz, a bérleteken feltüntetett érvényességi időkről itt tájékozódhatsz.

A Hév díjkategóriákról itt tájékozódhatsz.