Félhavi (15 napos) Budapest-bérlet közoktatásban tanulóknak

Tetszőleges kezdőnappal váltható, érvénytartama 15 nap. Érvényes a jelölt kezdőnapon 0 órától (de legkorábban a vásárlás időpontjától) az azt követő 15. napon 02 óráig Budapest közigazgatási határán belül az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4, H5, H6, H7, H8, H9, D14 vonalakon, a MÁV-START meghatározott vonatain, és a VOLÁNBUSZ kijelölt elővárosi járatain. A bérletet nappali vagy esti tagozaton tanuló általános és középiskolás diákok használhatják diákigazolvánnyal, továbbá 14. életéve betöltése napjáig bárki használhatja személyazonosításra alkalmas okmánnyal (jelen esetben: személyazonosító igazolvány, útlevél, születési dátumot is tartalmazó diákigazolvány, „Magyar igazolvány”, „Magyar hozzátartozói igazolvány”). A vásárláskor megadott, eredeti igazolvánnyal együtt használható. A bérlet más személyre nem ruházható át. Abban az esetben, ha a bérlet megsérült vagy az igazolvány száma változott, kezelési díj ellenében azonos típusú és érvényességű új szelvényre cseréljük a kijelölt helyen. A bérletet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. A vonalkódot és a sorszámot tartalmazó részt a bérletszelvényről eltávolítani tilos! A bérletszelvényt elvesztés esetén nem pótoljuk!

Ez a bérletfajta megvásárolható mobiltelefonos alkalmazásból is, a papír alapú változatéval azonos áron, területi és időbeli érvényességgel. A bérletet nappali vagy esti tagozaton tanuló általános és középiskolás diákok használhatják diákigazolvánnyal, továbbá 14. életéve betöltése napjáig bárki használhatja személyazonosításra alkalmas okmánnyal (jelen esetben: személyazonosító igazolvány, útlevél, születési dátumot is tartalmazó diákigazolvány, „Magyar igazolvány”, „Magyar hozzátartozói igazolvány”). A vásárláskor megadott, eredeti igazolvánnyal együtt használható. A bérlet a sikeres vásárlást követően legkorábban 2 perccel használható utazásra. A bérletet az ellenőrzést végző személy részére (kérés esetén az általa felmutatott kód beolvasását követően) be kell mutatni – metróállomáson és elsőajtós felszállási rendben közlekedő autóbuszon, trolibuszon a kiragasztott kód beolvasását követően a jegyképet kell bemutatni. A mobiljegy csak aktív internetkapcsolattal vehető igénybe. A bérlet az érvényesség kezdete előtt legfeljebb 30 nappal váltható meg elővételben, nem cserélhető, nem ruházható át, és csak az érvényesség kezdete előtt váltható vissza. A mobiltelefonos alkalmazásról, illetve az abból vásárolt bérletek használatáról, cseréjéről, visszaváltásáról itt tájékozódhatsz.

Visszaválthatóság: csak érvényesség kezdete előtt váltható vissza (részletes szabályozás)

Részletek a kedvezmény igénybevételéről a Jegyek és bérletek / További tudnivalók / Kedvezmények menüpont alatt. (Helyi közlekedés kedvezményei)

Az elővételi szabályokról itt olvashatsz, a bérleteken feltüntetett érvényességi időkről itt tájékozódhatsz.

Használható diákigazolványok: a bérlet olyan magyar diákigazolvánnyal használható, amit tanévre szóló matricával érvényesítettek, vagy ami még matrica nélkül is érvényes (a diák az aktuális tanévben még nem töltötte be 16. életévét). A diákigazolvánnyal nem rendelkezők a köznevelési intézmény által az oktatási igazolványokról szóló kormányrendelet szerint kiadott QR kódos igazolással is használhatják e bérletet.