Félhavi (15 napos) Budapest-bérlet közoktatásban tanulóknak

 

Mire érvényes?

Az érvényességi idején belül korlátlan számú utazásra jogosít.

A bérletet nappali vagy esti munkarend szerinti oktatásban tanuló általános és középiskolás diákok használhatják magyar diákigazolvánnyal, továbbá 14. életéve betöltése napjáig bárki használhatja személyazonosításra alkalmas okmánnyal (jelen esetben: személyazonosító igazolvány, útlevél, születési dátumot is tartalmazó diákigazolvány, „Magyar igazolvány”, „Magyar hozzátartozói igazolvány”).

 

Hol érvényes?

Budapest közigazgatási határán belül szinte minden BKK járatra, környéki autóbuszra (az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4, D14 vonalakon) és HÉV-re (H5, H6, H7, H8, H9 vonalakon), a MÁV-START vonatain másodosztályon (kivéve feláras vonatok, ha azonban az utazás kizárólag Budapesten belül történik, feláras vonat is igénybe vehető, és helyjegyet sem kell megfizetni), és a VOLÁNBUSZ kijelölt elővárosi járatain érvényes. Ez a bérlet nem érvényes a 100E Repülőtéri Expressz járatain.

 

Jegyérvényesítés – papír jeggyel

Megvásárlás után külön érvényesítést nem igényel.

 

Jegyérvényesítés – mobiljeggyel

A metróbejáratnál és az első ajtós felszállásnál ellenőrzéskor olvasd be a QR kódot vagy a BudapestGO alkalmazás használata esetén tartsd a telefonodat az NFC matrica elé. A beolvasást követően megjelenő animált ábrát kell bemutatni a személyzetnek, a jegyellenőr kérésére pedig kattints a bérlet részleteire, és az ott található kódot mutasd fel. A bérletek használatáról további információ és bemutató videó itt érhető el, az egylépéses jegyérvényesítésről pedig itt érhető el.

 

ábra a digitális bérlet használatáról

 

Meddig érvényes?

A jelölt kezdőnapon 0 órától (de legkorábban a vásárlás időpontjától) az azt követő 15. napon 02 óráig.

 

Milyen hivatalos okmánnyal érvényes?

14. életéve betöltése napjáig bárki használhatja személyazonosításra alkalmas okmánnyal (jelen esetben: személyazonosító igazolvány, útlevél, születési dátumot is tartalmazó diákigazolvány, „Magyar igazolvány”, „Magyar hozzátartozói igazolvány”). A 14. életév betöltésével kizárólag a „további tudnivalók” fejezetben részletesen leírt igazolvánnyal használható a bérlet. A vásárláskor megadott, eredeti igazolvánnyal együtt használható.

 

Átruházható-e?

A bérlet más személyre nem ruházható át.

 

Hol vásárolható meg?

Töltsd le ingyenesen a BudapestGO vagy egyéb mobiljegyet forgalmazó applikációt és vásárold meg a mobiljegyedet online. A további vásárlási lehetőségeket megtalálod a BKK értesítésipont-keresőben.

 

Visszaválthatóság

Csak érvényesség kezdete előtt váltható vissza (részletes szabályozás)

 

További tudnivalók

A bérletet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. Mobiljegy formában vásárolt bérlet használatakor a jegyérvényesítésről leírtak szerint kell felmutatni az animált ábrát vagy a kódot.

A papír alapú bérletet, ha az megsérült vagy az igazolvány száma változott, kezelési díj ellenében azonos típusú és érvényességű új szelvényre cseréljük a kijelölt helyen, a részletekről itt tájékozódhatsz. A vonalkódot és a sorszámot tartalmazó részt a bérletszelvényről eltávolítani tilos! A bérletszelvényt elvesztés esetén nem pótoljuk!

Mobiljegy formában a bérlet a sikeres vásárlást követően legkorábban 2 perccel használható utazásra. A mobiljegy csak aktív internetkapcsolattal vehető igénybe.

Az elővételi szabályokról itt olvashatsz, a bérleteken feltüntetett érvényességi időkről itt tájékozódhatsz.

A bérletek érvényességi határairól, az igénybe vehető MÁV-START vonatokról, VOLÁNBUSZ autóbuszokról itt olvashatsz.

Használható diákigazolványok: csak olyan magyar diákigazolvánnyal használható, amit tanévre szóló matricával érvényesítettek, vagy ami még matrica nélkül is érvényes – a diák az aktuális tanévben még nem töltötte be 16. életévét –, amíg a diákigazolvány nem készült el, a QR kódos igazolás szükséges.

A tanuló utazási kedvezmények a diákigazolvány érvényességi ideje alatt, a tanévre érvényesített diákigazolványnál legkésőbb a tárgyév októberi kezdőnappal rendelkező havibérlet érvényességi idejének lejártáig vehető igénybe.

Az iskola által az oktatási igazolványokról szóló 362/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet melléklete szerint, diákigazolvány helyett kiadott igazolás 14. életévét betöltött személy esetében csak személyi azonosításra alkalmas okmánnyal együtt érvényes.

Letölthető dokumentumok(1)

Félhavi (15 napos) Budapest-bérletek érvényességepdf1.18 mb2024.02.26. 09:33