Kerékpárbérlet

kerékpárbérlet minta

 

Mire érvényes?

Az érvényességi idején belül egy kerékpár korlátlan számú szállítására jogosít. (A kerékpárt szállító utasnak külön, saját maga számára is rendelkeznie kell érvényes bérlettel vagy díjmentes utazásra jogosító okmánnyal; aki jeggyel utazik, az a kerékpár szállításához is csak jegyet használhat, kerékpárbérletet nem.)

 

Hol érvényes?

A kerékpárszállításra kijelölt vonalakról, járművekről és időszakokról részletes tájékoztató a kerékpárszállítási tudnivalókban olvasható. A kerékpárbérlet Budapest közigazgatási határán belül érvényes. 

 

Jegyérvényesítés – papír alapú bérlet esetén

Megvásárlás után külön érvényesítést nem igényel.

 

Jegyérvényesítés – digitális bérlet esetén

Az első ajtós felszállásnál ellenőrzéskor olvasd be a QR kódot vagy a BudapestGO alkalmazás használata esetén tartsd a telefonodat az NFC matrica elé. A beolvasást követően megjelenő animált ábrát kell bemutatni a személyzetnek, a jegyellenőr kérésére pedig kattints a bérlet részleteire, és az ott található kódot mutasd fel. A bérletek használatáról további információ és bemutató videó itt érhető el, az egylépéses jegyérvényesítésről pedig itt érhető el.

 

ábra a digitális bérlet használatáról

 

 

Meddig érvényes?

A jelölt kezdőnapon 0 órától (de legkorábban a vásárlás időpontjától) a következő hónap kezdőnappal megegyező napon 02 óráig. A kerékpárszállításra kijelölt vonalakról, járművekről és időszakokról részletes tájékoztató a kerékpárszállítási tudnivalókban olvasható.

 

Milyen hivatalos okmánnyal érvényes?

Ugyanazzal az okmánnyal használható, amivel az utas a saját bérletét használja, díjmentes utazásra jogosultak esetében a kerékpárbérlet vásárlásakor a díjmentes utazásra jogosító igazolvány számát kell megadni. A vásárláskor megadott, eredeti igazolvánnyal együtt használható.

 

Átruházható-e?

A bérlet más személyre nem ruházható át.

 

Hol vásárolható meg?

Töltsd le ingyenesen a BudapestGO vagy egyéb mobiljegyet forgalmazó applikációt és vásárold meg a mobiljegyedet online. A további vásárlási lehetőségeket megtalálod a BKK értesítésipont-keresőben.

 

Visszaválthatóság

Érvényesség kezdete előtt váltható vissza (részletes szabályozás)

 

További tudnivalók

A bérletet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. Mobiljegy formában vásárolt jegy használatakor a jegyérvényesítésről leírtak szerint kell felmutatni az animált ábrát vagy a kódot.

Utazás során a kerékpárbérletnek is és az utas számára ugyanolyan azonosító számmal kiadott bérletnek (például Budapest-bérletnek) vagy az utast díjmentes utazásra jogosító igazolásnak is érvényesnek kell lennie.

A papír alapú bérletet, ha az megsérült vagy az igazolvány száma változott, kezelési díj ellenében azonos típusú és érvényességű új szelvényre cseréljük a kijelölt helyen, a részletekről itt tájékozódhatsz. A vonalkódot és a sorszámot tartalmazó részt a bérletszelvényről eltávolítani tilos! A bérletszelvényt elvesztés esetén nem pótoljuk!

Az elővételi szabályokról itt olvashatsz, a bérleteken feltüntetett érvényességi időkről itt tájékozódhatsz.