Október végéig forgalomkorlátozásokra kell számítani a Fehérvári út Hengermalom út és Hamzsabégi út közötti szakaszán gázvezeték-felújítás miatt

2015. július 21-étől (keddtől) két ütemben gázvezeték-felújítás lesz a XI. kerületi Fehérvári úton a Hengermalom utca és a Hamzsabégi út között. Július 26-áig (vasárnapig) a Hengermalom út kereszteződésénél útszűkületre kell számítani. Várhatóan augusztus végéig a Fehérvári úton a Hauszmann Alajos utca/Bártfai utcai kereszteződésétől a Hamzsabégi útig tartó szakaszon az egyszerre két-három, egymástól 50-100 méterre elhelyezkedő munkaterületeket kell kikerülni, ezeken a szakaszokon csak a szélső sávban haladhatnak az autósok.

Július 27-étől a Fehérvári út Hengermalom út és Hauszmann Alajos utca/Bártfai utca közötti szakaszán – szintén a városközpont irányú útpályán – is megkezdődik a munkavégzés, ezért augusztus végéig a belső sávot lezárják. A forgalom a külső sávon haladhat.

Augusztus végétől helyet cserélnek a munkaterületek: várhatóan október végéig a Hengermalom út és a Hauszmann Alajos utca között kell az egymástól 50-100 méterre elhelyezkedő munkaterületeket kikerülni, míg a Hauszmann Alajos utca és a Hamzsabégi út között a belső sávot lezárják, és csak a szélső sávban lehet gépjárművel közlekedni.

A várható torlódások miatt a BKK kéri, hogy aki teheti, kerülje el a Fehérvári út Hengermalom út és Hamzsabégi út közötti szakaszát.

A BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.