Változik a közlekedés a Budafoki úton a Dombóvári útnál a déli körvasút átépítése miatt

Budapest, 2024. április 10.A Budafoki úton forgalomkorlátozás várható a Dombóvári út és a Bogdánfy utca közötti szakaszon április 13-tól, szombattól a déli körvasút építése miatt több ütemben.

Április 11-én, csütörtökön előreláthatólag 9 és 16 óra között a jelzőlámpák átprogramozása miatt napközben a Budafoki út–Dombóvári út kereszteződésben rendőrök irányítják a forgalmat. Szintén csütörtökön, illetve április 12-én pénteken, várhatóan 22 óráig a Budafoki út–Bogdánfy utca csomópontban kikapcsolják a jelzőlámpákat.

Április 13-án, szombaton a centrum irányú Budafoki út / Dombóvári út buszmegállót ideiglenesen áthelyezik a kereszteződés előtti szakaszra, ketté osztva a Budafoki útra és a Dombóvári útra. A Dombóvári útról érkező 107-es és 154-es autóbuszok a Dombóvári úton kijelölt ideiglenes megállóhelyen állnak meg, a Budafoki útról érkező 33-as és 133E autóbuszok pedig a Budafoki úton a 901-es autóbuszok megállóhelyén.

Április 14-től, vasárnap reggeltől:

- a vasúti híd alatt munkavégzés miatt a centrum felé vezető oldalon lezárják a járdát és a kerékpárutat, valamint a külső sáv egy részét;

- a munkaterület mellett a gyalogos- és kerékpárosforgalmat a külső sáv egy lekerített részén biztosítják, így az 1-es villamos Budafoki út / Dombóvári úti megállójába vezető lépcső is megközelíthető marad;

- a Budafoki úton befelé a közúti forgalom belső sávjának forgalmát a Dombóvári úti csomópontban átterelik a kifelé vezető oldalra, majd a Bogdánfy utcai elágazás előtt visszaterelik a helyes oldalra. A híd alatt a befelé vezető oldalon csak 1 sáv járható majd, ebből a sávból a Budafoki út felé csak az autóbuszok kanyarodhatnak balra, mindenki más csak a Bogdánfy utca felé haladhat tovább egyenesen. A kifelé vezető oldalon a vasúti híd alatt a jobbra kanyarodó sávból ideiglenesen egyenesen is tovább lehet haladni majd, így ebben az irányban összesen két sáv marad.

Ez az ideiglenes forgalmi rend várhatóan június közepéig marad érvényben.

Kérjük, az erre közlekedők fokozott figyelemmel és csökkentett sebességgel haladjanak.