Változik a 3-as és a 37A villamosok közlekedése vasárnap Kőbányán

Budapest, 2024. április 18.Pótlóbusz közlekedik a 3-as villamos helyett vasárnap az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között április 21-én, vasárnap, a 37A villamos pedig csak a Blaha Lujza tér és az Élessarok között jár pályakarbantartás miatt.

Villamosközlekedés:

  • A 3-as villamos nem közlekedik az Örs vezér tere és az Élessarok között, Gubacsi út / Határ út felől viszont a Sörgyárig jár. Kőbánya alsó vasútállomás és az Örs vezér tere között 3-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik.
  • 37A villamos rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és az Élessarok között jár, nem érinti a Sörgyár megállót; az Élessarok, Kőbánya felső vasútállomás, Halom utca és Őrház megállóknál mindkét irányban a Kőbánya irányú peronoknál áll meg.

Közúti korlátozások:

Az Élessaroknál közúti forgalomkorlátozások is lesznek. A Fehér út felől érkezőknek két helyen sávlezárásra kell számítaniuk: a MÁV-híd alatt a belső sávban és a Dreher Antal úti felhajtó végén a Jászberényi út felé történő kanyarodásnál.

A karbantartási munka miatt változik az Élessaroknál közlekedő buszok közlekedési rendje is:

  • A 85-ös autóbusz a Harmat utca és a Terebesi utca között mindkét irányban a villamospálya helyett a közúton közlekedik, az Élessaroknál az Örs vezér tere felé a 162-es busz megállójában, Kőbánya-Kispest felé pedig a járda mellett létesített ideiglenes megállóban áll meg.
  • A 162-es, a 262-es és a 909-es autóbuszok Kőbánya alsó vasútállomás felé az Élessaroknál és az Ónodi utcánál a villamosperon helyett a járda melletti ideglenes megállóhelyen állnak meg.

Az Örs vezér tere és Kőbánya között utazóknak a 85-ös és a 161-es autóbuszok kínálnak alternatív eljutási lehetőséget.