Péntekről szombatra virradóra közműépítés miatt kis mértékben változik a Széll Kálmán tér közúti közlekedése

2015. április 24-én (pénteken) 20 órától másnap, 25-én (szombaton) 8 óráig a Szilágyi Erzsébet fasor és a Széll Kálmán tér csomópontjában, a Margit körútról a Krisztina körútra átvezető ideiglenes útpálya belső forgalmi sávját rövid szakaszon közműépítési munkák miatt lezárják. A munkaterület mellett egy sáv lesz járható. Mivel a munkavégzést olyan napszakra időzítették, amikor nincs nagy forgalom a téren, közúti torlódás nem várható. A Széll Kálmán tér felújításának munkái 2015 januárjában kezdődtek el, a teljes rekonstrukció 2016 tavaszára fejeződhet be. A Budapesti Közlekedési Központ honlapján a www.bkk.hu/szellkalmanter aloldalon mindig elérhetők a rekonstrukcióval és az aktuális közlekedési változásokkal kapcsolatos információk.

Ugyancsak április 24-éről 25-ére (péntekről szombatra) virradóra a Széll Kálmán tér északi felén a Dékán utca és a Szilágyi Erzsébet fasor közötti részén – szintén közműmunka miatt – lezárják a járda egy részét, valamint a jobb szélső forgalmi sávot. A járdát nem kerítik el teljesen, így a gyalogosoknak nem kell kerülniük. Az autósoknak a munkaterület mellett – sávelhúzással – két forgalmi sávot biztosítanak a Krisztina körút felől érkező ideiglenes átkötőútig, majd onnan változatlanul két-két sáv áll rendelkezésükre a Krisztina körút, illetve a Szilágyi Erzsébet fasor felé. A Széll Kálmán tér 1-7. előtt parkolási tilalom lép életbe. Ez a forgalomkorlátozás várhatóan május 10-ig tart.

A Széll Kálmán tér felújításának munkái 2015 januárjában kezdődtek el, a teljes rekonstrukció 2016 tavaszára fejeződhet be.  A fejlesztés eredményeképpen a mai elhanyagolt csomópont helyén egy új, modern arculatú, magas szolgáltatási színvonalú, rendezett, akadálymentes és zöld közösségi tér jön létre, a budai fonódó villamoshálózat kiépítésével pedig egyúttal – a munkák összehangolásának köszönhetően – a városrész közlekedése is megújul. A Széll Kálmán tér felújítására mintegy nettó 5,3 milliárd forintos kormányzati, uniós és saját forrás áll a Fővárosi Önkormányzat rendelkezésére. A 2016 tavaszáig tartó rekonstrukció több építési ütemben, esetenként kényelmetlenséggel járó forgalomkorlátozásokkal zajlik, amelyek miatt a teret érintő vagy keresztező busz- és villamosjáratok közlekedése több alkalommal is változik majd. A Budapesti Közlekedési Központ honlapján a www.bkk.hu/szellkalmanter aloldalon mindig elérhetők a rekonstrukcióval és az aktuális közlekedési változásokkal kapcsolatos információk.