A szemeretelepi vasúti átjáró korszerűsítése miatt forgalomkorlátozások várhatók

A XVIII. kerületben Szemeretelep vasútállomásnál a NIF beruházásában a vasúti biztosító berendezések korszerűsítésére kerül sor, és ehhez kapcsolódóan a Gyömrői út – Igló utca kereszteződésben új jelzőlámpás csomópontot építünk ki.

A munkálatok miatt október 18-tól, csütörtöktől a Gyömrői úton és az Igló utcában sávlezárásokra, sávszűkítésekre lehet számítani, jelzőőrök irányítják az áthaladást a kereszteződésnél.

Előreláthatólag október 24-től november 14-ig a Szemeretelep vasúti átjárót lezárják a közúti forgalom elől.  A lezárás ideje alatt a városközpont felől a Csévéző utcai hídon, Vecsés irányából pedig az Üllői úti átjárón keresztül lehet kerülőt tenni. A javasolt terelőutat a Ferihegyi gyorsforgalmi út és az Üllői út mentén kihelyezett tájékoztató táblák jelzik.

A csomópontban a vasúti beruházás keretében olyan kombinált közúti-vasúti jelzőlámpás keresztezést alakítunk ki, amely a vasúti biztosító berendezéssel összehangoltan működik, és – foglaltság-érzékelő detektorok segítségével – a forgalom nagyságának megfelelően ad szabad jelzést. A fejlesztés eredményeképp várhatóan jelentősen csökken majd a várakozási idő a vasúti átjárónál.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idején a forgalom a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen. A változások okozta esetleges kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését

Budapest, 2012. október 18.

Budapesti Közlekedési Központ