Vak és látássérült személyek közösségi közlekedése

 

Vak és látássérült személyeket ábrázoló piktogram

 

Utazási kedvezmények

Az utazási kedvezményekről a https://bkk.hu/jegyek-es-berletek/kedvezmenyek/ oldalunkon tájékozódhatsz.​​​​​​​

 

Kutyák szállítása

A vakvezető kutyák díjmentesen és szájkosár nélkül utazhatnak a BKK járatain. Kérjük, ne simogasd a vakvezető kutyákat, mert a kizökkentésük balesetveszélyes lehet a gazdák számára!

 

Közlekedési információk vakoknak és gyengén látóknak

A szövegfelolvasó funkciónak köszönhetően a FUTÁR kijelzők alkalmasak hangos utastájékoztatásra is. A szövegfelolvasó funkciót a vakok boltjában kapható távirányító segítségével lehet bekapcsolni.

    • A FUTÁR táblák listája a lap alján, a letöltések között elérhető.

BudapestGO applikáció okostelefonra letölthető felolvasóprogramja szintén segíti a vakok közlekedését. Az applikáció Android és iOS operációs rendszeren is elérhető, az alkalmazásboltokból és közvetlenül innen is letölthető:

Ha számodra praktikusabb korábbi utazástervező alkalmazásunk, a BKK FUTÁR használata, a BKK egy ideig még biztosítja az applikáció elérését. 

Így töltheted le a BKK FUTÁR-t:

Fontos tudnod, hogy a BKK FUTÁR-t már nem fejlesztjük, azaz az ügyfélszolgálati támogatás ehhez az apphoz megszűnt és új funkciók bevezetése sem lehetséges már. A BKK FUTÁR-ban szereplő információk helyességéért ugyanebből az okból nem is vállalunk felelősséget.

 

Biztonságos gyalogos-átkelőhelyek

Számos budapesti útkereszteződésben működik olyan forgalomirányító lámpa, amely hangjelzést is ad akkor, amikor át lehet kelni az úton. Ennek két típusa van, az egyik a távirányítóval bekapcsolható (433 MHz), a másik a kapcsolóórás, amelyik éjszaka nem, vagy csak halkan működik a környéken lakók nyugalma érdekében.

A hangos jelzőlámpák listáját itt találod.

Letölthető dokumentumok(2)

Hangos jelzőlámpák listájapdf722.03 kb2020.11.17. 11:23

FUTÁR táblák listájapdf699.98 kb2020.11.17. 11:36