Folytatódik az Ország út – Pünkösdfürdő utca csomópontjának építése

A III. kerületi Pünkösdfürdő utca – Ország út – Szentendrei út csomópontjában és a Pünkösdfürdő utcai HÉV-átjáróban folytatódik az Ország út-Pünkösdfürdő utca csomópontjának átépítése 2018. június 18-án (hétfőn) reggeltől várhatóan nyár végéig. A munkálatok miatt 2018. június 18-ától várhatóan július 2-áig a HÉV-átjárót mindkét irányban lezárják a forgalom elől, de az Ország út még kétirányban járható lesz.

A csomópont felújításához kapcsolódóan július 2-ától további forgalmi változások várhatók, amelyekről a BKK a későbbiekben ad részletes tájékoztatást.

A csomópont átépítésével megújul az út teljes pályaszerkezete, a gyalogosok biztonságos átkelésének biztosítása érdekében a gyalogátkelőhelyekhez középszigetek épülnek, az új főirány (Szentendrei út – Pünkösdfürdő utca) fölérendeltsége miatt a csomópont kialakítása változik, az Ország út mellékiránnyá válik, így azt is átalakítják annak érdekében, hogy az út alárendeltsége felismerhető legyen a közlekedők számára.

Az Ország út és a Szentendrei út nyugati oldalán új, két méter széles járda épül, csatlakozva a már meglévő járdákhoz, a buszmegálló is új burkolatot kap, illetve a közvilágítás fényforrásai is megújulnak.

A munkálatoknak köszönhetően a zöldfelület is megújul, aminek keretében több mint 130 fát ültetnek.