Október 1-jétől változik a forgalmi rend az M1-M7 autópálya bevezető szakaszán

2015 október 1-jén, csütörtök reggel az M1-M7 őrmezei csomópont építése keretében ütemváltásra kerül sor. Ez két helyszínen elsősorban a Balatoni úton közlekedőket érinti.

A változás lényege, hogy a Balatoni úton érkező forgalom egy újonnan épített ideiglenes útpályán keresztül, külön fonódó sáv nélkül – elsőbbségadási kötelezettség mellett – csatlakozik be az M1-M7 autópálya bevezető útján haladó három forgalmi sáv szélső sávjába. A korábban kialakított ideiglenes becsatlakozó útpályát az Alsó Beregszász utcánál készülő csomópont építése miatt az Alsó Beregszász utca és a Március utca között lezárják. Az csak az Alsó Beregszász utca felé lesz átjárható az autóbuszok és az építési forgalom számára.

Mivel az Alsó Beregszász utca és a Március utca közötti eddig a járművek által használt folyosó útfelülete a gyalogosok számára sem lesz járható, ezért az Alsó Beregszász utca felől gyalogosan a Sasadi úti felüljárót továbbra is a Rimaszombati út–Március utca útvonalon lehet megközelíteni. A forgalomkorlátozás várhatóan 6 hétig tart.

2015. október 1-jétől, csütörtöktől a Balatoni út M1-M7 autópálya alatti átvezető szakaszán, a városból kifelé haladó irányban a Balatoni út–Menyecske utca–Neszmélyi út csomópontja előtt sávszélesítést és útpálya-felújítást végeznek. A munkák várhatóan 3 hétig tartanak. Első ütemben kb. 20 méter hosszon az útpálya szélesítését készítik el, majd az M1-M7 autópálya vonalától a szegélyek átépítését végzik, ezért útszűkületre kell számítani.

Az útpálya marása és aszfaltozása idején váltakozva csak egy sáv lesz járható a kifelé haladó közúti forgalom és a szembe közlekedő autóbuszok számára.