Hétfőtől változik a közlekedési rend a Budaörsi úton

2015. augusztus 31-én, hétfő reggeltől a Budaörsi út felújításánál újabb szakaszokon kezdődik meg a munkavégzés. Az autóval közlekedőknek a Zólyom köz és a Petőfi laktanya közötti, valamint a Pannonhalmi út és a Nagyszőlős utca feletti felüljáró közötti szakaszon megváltozott forgalmi helyzetre kell számítaniuk.

A Budaörsi út kifelé vezető oldalán a Zólyom köz és a Petőfi laktanya közötti szakaszon a szélső sávot lezárják. A kifelé vezető oldalon a munkaterület mellett csak egy forgalmi sáv lesz járható, a másik sáv pedig átkerül a befelé vezető oldal útpályájára. Így tehát az eddigi tereléshez hasonlóan a városból kifelé vezető irányban összesen két forgalmi sávon, befelé pedig egy forgalmi sávon tudnak közlekedni a járművek.

Ezen kívül a befelé vezető oldalon a Pannonhalmi út és a Nagyszőlős utca feletti felüljáró közötti szakaszon a szélső sáv lezárása mellett kezdődik meg a felújítási munka. Itt a munkaterület mellett három sáv, illetve a felüljáró felhajtójára eső szakaszon a két sávból csak egy sáv lesz járható. Azok számára, akik a belváros felé tartanak az Egér utat javasoljuk alternatív útvonalként.

Valós idejű közúti információk egy helyen

A BKK honlapján, illetve a kozut.bkk.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.