Június 8-ától augusztus második feléig a gyalogos és a közúti forgalmat is korlátozó közműépítés lesz a XII. kerületben az Istenhegyi úton és környékén

2015. június 8-án (hétfőn) a XII. kerületi Istenhegyi úton a Nógrádi utca és a Nárcisz utca között a gyalogos és a közúti forgalmat is korlátozó közműépítési munkák kezdődnek az utca mindkét oldalán, a járdán. Az építkezés miatt várhatóan augusztus második feléig a gyalogosok számára a munkaterület mellett gyalogos folyosókat alakítanak ki, azonban a BKK javasolja, hogy aki teheti, gyalogoljon az utca másik oldalán. (Az érintett útszakaszokon egyszerre csak az egyik oldalon lesz munkavégzés.) A közműmunkák miatt ugyanilyen forgalomkorlátozásra kell számítani az Orbánhegyi úton a Szent Orbán tér és a Stromfeld Aurél út közötti szakaszon, valamint a Fodor utcán a 14-es házszám és a Szent Orbán tér között, ahol a munkavégzés ideje alatt tilos lesz parkolni. A gyalogosfolyosókat a közútról határolják le, ezért az autósoknak sávszűkületre kell számítaniuk, valamint a munkaterület mellett maximum 30 kilométer/óra sebességgel haladhatnak. A munkavégzés a Stromfeld Aurél utat is érinti: az Orbánhegyi út környékén félpályás útlezárásra kell számítani; a forgalom jelzőőrös irányítás mellett, váltakozó irányban haladhat majd a munka ideje alatt.

A közműmunka előzetes ütemterve szerint az építési munkákat az alábbi útszakaszokon és sorrendben végzik; az egyes ütemek előreláthatóan 9-9 napig tartanak:

  • 1. ütem: az Istenhegyi 55/c-53 előtt, és a Nógrádi utcától az Istenhegyi út 54-ig;
  • 2. ütem: az Istenhegyi 54/b és az Istenhegyi út 48. között;
  • 3. ütem: az Istenhegyi út 48/b és a Szent Orbán tér között;
  • 4. ütem: az Orbánhegyi út és a Stromfeld Aurél út között;
  • 5. ütem: a Fodor utca 14. és a Fodor utca 2/d között;
  • 6. ütem: a Fodor utca 2/d és a Szent Orbán tér között;
  • 7. ütem: a Nárcisz utca és az Istenhegyi út 15-19 között;
  • 8. ütem: az Abos utca és az Istenhegyi út 31/a között;
  • 9. ütem: az Istenhegyi út 50-52. és a Zalatnai utca között.

A BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.