Augusztus 12-étől a Könyves Kálmán körút forgalma 3 sávra szűkül a Kőbányai úti csomópont környékén

Ütemterv szerint halad az 1-es villamos felújítása és meghosszabbítása, amelynek keretében folytatjuk a vágányépítést a Kőbányai út és a Könyves Kálmán körút csomópontjában. 2014. augusztus 12-étől, keddtől az építési ütem végéig a Könyves Kálmán körúton a Kőbányai úti kereszteződés környékén csak 3 forgalmi sáv lesz járható, felváltva. Így a közlekedési igények szerint váltakozva: délelőtt centrum irányba kettő, kifelé egy, míg délután a belváros irányába egy, a városból kivezető irányba pedig két sávon haladhat majd a közúti forgalom.

Továbbra sem lehet a Könyves Kálmán körútról a Kőbányai útra balra kanyarodni. A Könyves Kálmán körúti főirányú közúti közlekedés számára egyébiránt a 2x3 sáv a munkavégzés ideje alatt biztosított marad.

Az 1-es villamos felújításáról

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása része az „1-es és 3-as villamosvonalak továbbfejlesztése I. üteme, a budapesti körgyűrűs, kötöttpályás hálózat fejlesztésének részeként” c. projektnek, amelyet az Európai Unió Kohéziós Alapja az Új Széchenyi Terv keretében támogat. A projekt 93,92% európai uniós támogatás felhasználásával összesen 44.442.766.724 Ft értékben valósul meg. A beruházás Bécsi út –Kerepesi út közötti kivitelezője a Városi Vasútépítő Konzorcium, amelynek tagja a Colas Alterra Zrt. és az A-HÍD Építő Zrt.