N19-ES NOSZTALGIAVILLAMOS

N19

Utazz az N19-es nosztalgiavillamoson, és ismerd meg a budai Duna-part páratlan panorámáját. Utad során impozáns épületek, híres fürdők és vásárcsarnokok, hidak és zöldellő parkok mellett haladsz el az N19-es járattal. A Deák Ferenc téren megtekintheted a kisföldalatti-múzeumot, és a Budavári Siklót is eléred

Közlekedik:

Az N19-es nosztalgiajárat 2022. május 7. és október 31. között minden hétvégén 15 óra és 21:30 között közlekedik.

Útvonal:

Deák Ferenc tér–Szent Gellért tér–budai Duna-part–Katinyi mártírok parkja

N18-AS NOSZTALGIAVILLAMOS

N18

Nosztalgiázz a Szent János Kórház–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Szent Gellért tér–Bartók Béla út–Csóka utca útvonalon közlekedő N18-as nosztalgiavillamossal. A Városmajor árnyas fái közül a csodás panorámájú Duna-partra ér ki ez a járat, majd Kelenföldön egészen a Csóka utcáig utazhatsz vele.

Közlekedik:

Az N18-as nosztalgiajárat május 14-én, június 11-én, július 9-én, augusztus 13-án, szeptember 10-én és október 8-án, szombatonként közlekedik.

Útvonal:

Szent János Kórház–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Gellért tér–Bartók Béla út–Csóka utca

RETRÓ JÁRATOK

A retró járművek a 70-es, 80-as és 90-es évek hangulatát hozzák vissza. A korhű állapotúnak megőrzött járművekkel olyan útvonalakon utazhatsz, amelyeket valaha azok határoztak meg.

Közlekedik:

Augusztusban és szeptemberben alkalmi időpontokban.

A retró járatokat a BKK normál díjszabása szerint lehet igénybe venni.
Budapest modern kori közlekedéstörténete több mint százéves múltra tekint vissza. A hazai járműgyártás ikonikus példányai közül szinte mindegyik megfordult Budapest utcáin, amelyekből többet sikeresen megmentettek, és az elmúlt években felújítottak. Ezekkel az egyedi megjelenésű, különböző korszakokat reprezentáló járművekkel, amelyek egykor a budapestiek hétköznapjainak részei voltak – a BKK és a BKV együttműködésében, a rendszeres nosztalgiaközlekedés részeként – 2010-től utazhatnak az érdeklődők a nyári szezonban. Emellett alkalmanként városi rendezvényekhez és ünnepekhez kapcsolódva is találkozhatunk nosztalgiajárművekkel a főváros utcáin. A májustól októberig tartó nosztalgiaszezonban az N19-es villamossal a Duna-parton vehetnek részt időutazáson az érdeklődők.

A kuriózumnak számító közlekedési eszközökön kívül 2019-től retró járatokkal is találkozhatunk Budapesten, amelyek kifejezetten a 80-as, 90-es évek hangulatát idézik. A retró járművek olyan járműtípusok, amelyek ma már nem vagy csak ritkán közlekednek a napi forgalomban, de korábban a fővárosi utcaképhez tartoztak. Ezek a járatok segítik többek között a Zugligeti Libegő megközelítését (R158), de a Budafok-Tétény Önkormányzattal együttműködve a budafoki borfesztiválra is retró járattal (R47) juthatnak el az arra kíváncsiak. A nosztalgia- és retró járatok népszerűségét jól mutatja, hogy az elmúlt szezonban is több ezren utaztak rajtuk.

Jegyek

Nosztalgia-vonaljegy 500 Ft
Nosztalgia-vonaljegy gyermekeknek 300 Ft
Nosztalgia-napijegy 2 000 Ft
Nosztalgia-napijegy gyermekeknek 1 200 Ft

A felsorolt jegyeket és bérleteket valamennyi BKK Ügyfélközpont, valamint BKK jegy- és bérletpénztár árusítja, illetve a jegyeket a nosztalgiajáratok személyzeténél is megvásárolhatod.

Az Éves nosztalgiabérlettel bármelyik nap, a Nosztalgia-napijeggyel csak az adott napon közlekedő összes nosztalgiajárattal utazhatsz. Ez a bérlet 2022. szeptember 1-jével megszűnt. A korábban vásárolt bérletek a rajtuk jelölt érvényességi időnek megfelelően változatlanul használhatók, 2022. szeptember 1-jétől azonban új bérletek már nem vásárolhatók.

A díjmentesség igénybevételének részletes szabályait és a jogszabály alapján díjmentes utazásra jogosultakat a BKK honlapján az utazási kedvezményekkel kapcsolatos tájékoztatóban találod.