N2-ES NOSZTALGIAVILLAMOS

Utazz végig a világ 10 legszebb villamosvonalának egyikén, a Duna-parton a 2-es villamossal. Útközben számos műemléket, látnivalót megcsodálhatsz, többek között az Országházat, a budapesti hidakat, a budai Vár és a Gellért-hegy panorámáját.

Közlekedik:

Az N2-es nosztalgiavillamos szeptember 25. és október 31. között minden hétvégén 10 és 19 óra között közlekedik.

Útvonal:

Közvágóhíd H–Jászai Mari tér

N19-ES NOSZTALGIAVILLAMOS

Budapest fürdőváros, területén számos gyógyhatású hévízforrás található. Szállj fel az N19-es nosztalgiavillamosra, látogass el a Rudas és a Király fürdőbe, lazíts a Szent Lukács vagy a Szent Gellért Gyógyfürdő gyógyhatású termálvizében, élvezd a budai fürdők páratlan hangulatát!

Közlekedik:

A nosztalgiajáratok a koronavírus-járvány miatt átmenetileg nem közlekednek.

Útvonal:

Deák Ferenc tér–Szent Gellért tér–budai Duna-part–Katinyi mártírok parkja

N109-ES NOSZTALGIABUSZ

Budapest legszebb részeit nosztalgiabusszal is felfedezheted. Utazz végig a Bem rakparton, hogy teljes pompájában megcsodálhasd az Országházat és a Duna-korzót, a Bajcsy-Zsilinszky úton pedig a belváros legizgalmasabb részeit.

Közlekedik:

A nosztalgiajáratok a koronavírus-járvány miatt átmenetileg nem közlekednek.

Útvonal:

Deák Ferenc tér M–budai Duna-part (körjárat)

RETRÓ JÁRATOK

A retró járművek a 70-es, 80-as és 90-es évek hangulatát hozzák vissza. A korhű állapotúnak megőrzött járművekkel olyan útvonalakon utazhatsz, amelyeket valaha azok határoztak meg.

Közlekedik:

Augusztusban és szeptemberben alkalmi időpontokban.

A retró járatokat a BKK normál díjszabása szerint lehet igénybe venni.
Budapest modern kori közlekedéstörténete több mint százéves múltra tekint vissza. A hazai járműgyártás ikonikus példányai közül szinte mindegyik megfordult Budapest utcáin, amelyekből többet sikeresen megmentettek és az elmúlt években felújítottak. Ezekkel az egyedi megjelenésű, különböző korszakokat reprezentáló járművekkel, amelyek egykor a budapestiek hétköznapjainak részei voltak – a BKK és a BKV együttműködésében, a rendszeres nosztalgiaközlekedés részeként – 2010-től utazhatnak az érdeklődők a nyári szezonban. Emellett alkalmanként városi rendezvényekhez és ünnepekhez kapcsolódva is találkozhatunk nosztalgiajárművekkel a főváros utcáin. A májustól októberig tartó nosztalgiaszezonban az N2-es és az N19-es villamossal a Duna-parton, míg az N109-es nosztalgiabusszal a belvárosban vehetnek részt időutazáson az érdeklődők.

A kuriózumnak számító közlekedési eszközökön kívül 2019-től retró járatokkal is találkozhatunk Budapesten, amelyek kifejezetten a 80-as, 90-es évek hangulatát idézik. A retró járművek olyan járműtípusok, amelyek ma már nem vagy csak ritkán közlekednek a napi forgalomban, de korábban a fővárosi utcaképhez tartoztak. Ezek a járatok segítik többek között a Zugligeti Libegő megközelítését (R158), de a Budafok-Tétény Önkormányzattal együttműködve a budafoki borfesztiválra is retró járattal (R47) juthatnak el az arra kíváncsiak. A nosztalgia- és retró járatok népszerűségét jól mutatja, hogy az elmúlt szezonban is több ezren utaztak rajtuk.

Jegyek, bérletek

Nosztalgia-vonaljegy 500 Ft
Nosztalgia-vonaljegy gyermekeknek 300 Ft
Nosztalgia-napijegy 2 000 Ft
Nosztalgia-napijegy gyermekeknek 1 200 Ft
Éves nosztalgiabérlet 15 000 Ft

A felsorolt jegyeket és a bérletet az összes bérletpénztár és BKK Ügyfélközpont árusítja, a jegyek a nosztalgiajáratok személyzeténél is megvásárolhatók.

Az Éves nosztalgiabérlet és a Nosztalgia-napijegy minden járatra érvényes.

A díjmentesség igénybevételének részletes szabályait és a jogszabály alapján díjmentes utazásra jogosultak körét a BKK honlapján az utazási kedvezményekkel kapcsolatos tájékoztatók tartalmazzák.