Nosztalgiajáratok Budapesten

Májustól októberig minden hétvégén hangulatos nosztalgiajáratok közlekednek Budapesten. A historikus járművek közlekedése ma már Budapest elmaradhatatlan jelképe, nemzetközileg is ismert szabadidős program. 

 

 

 

 

 

Nosztalgiaközlekedés 2024-ben

Fedezd fel Budapestet a régi idők járművein utazva! 2024 májusától októberéig nosztalgiajárataink az alábbiak szerint közlekednek. (Technikai okokból programváltozás előfordulhat.)

 

A képre kattintva nagyobb méretben nyílik meg!

 

Dátum Járműtípus Menetrend

június

június 15., szombat 436-os pályaszámú favázas nosztalgiavillamos
 
N2
június 15., szombat Ikarus 630-as nosztalgiabusz
 
június 16., vasárnap 611-es pályaszámú favázas nosztalgiavillamos
 
n19
június 22., szombat 1820-as pályaszámú S típusú nosztalgiavillamos
 
N2
június 22., szombat 1233-as pályaszámú Bengáli villamos
 
N36
június 22., szombat ZiU–9 nosztalgia trolibusz
 
június 23., vasárnap 2806 K típusú nosztalgiavillamos
 
N19
június 24., hétfő 2-es pályaszámú bécsi fogaskerekű nosztalgia-pótkocsi
 
N60
június 29., szombat 2806 K típusú nosztalgiavillamos
 
N2
június 30., vasárnap 3430-as pályaszámú MUV villamos
 
N19

 

 

Dátum Járműtípus Menetrend

július

július 6., szombat 2806-os K típusú nosztalgiavillamos
 
N2
július 7., vasárnap 1820-as S típusú nosztalgiavillamos
 
N19
július 13., szombat 611-es favázas nosztalgiavillamos
 
N2
július 13., szombat Ikarus 630-as Cabrio nosztalgiabusz
 
N109
július 14., vasárnap L típusú 436-os nosztalgiavillamos
 
N19
július 19., péntek Zöld színű, 2-es pályaszámú bécsi fogaskerekű nosztalgia-pótkocsi
 
N60
július 20., szombat 1233-as FVV „Bengáli” nosztalgiavillamos
 
N2
július 21., vasárnap 2806-os K típusú nosztalgiavillamos 5005-ös nosztalgia-pótkocsival
 
N18
július 21., vasárnap MUV villamos
  
N19
július 27., szombat 1522-es nosztalgiavillamos
  
N2
július 28., vasárnap 2624-es nosztalgiavillamos
 
N19

 

Rendszeres nosztalgiajáratok Budapesten

Májustól októberig minden hétvégén hangulatos nosztalgiajáratok közlekednek Budapesten. A historikus járművek közlekedése ma már Budapest elmaradhatatlan jelképe, nemzetközileg is ismert szabadidős program. Budapest modern kori közlekedéstörténete több mint százéves múltra tekint vissza. A hazai járműgyártás ikonikus példányai közül szinte mindegyik megfordult Budapest utcáin, amelyekből többet sikeresen megmentettek, és az elmúlt években felújítottak. Ezekkel az egyedi megjelenésű, különböző korszakokat reprezentáló járművekkel, amelyek egykor a budapestiek hétköznapjainak részei voltak – a BKK és a BKV együttműködésében, a rendszeres nosztalgiaközlekedés részeként – 2010-től utazhatnak az érdeklődők a nyári szezonban. Emellett alkalmanként városi rendezvényekhez és ünnepekhez kapcsolódva is találkozhatunk nosztalgiajárművekkel a főváros utcáin. A májustól októberig tartó nosztalgiaszezonban többek között a pesti Duna-parton közlekedő N2-es villamossal, a Deák Ferenc tér–Szent Gellért tér–budai Duna-parton közlekedő N19-es villamossal vehetnek részt időutazáson az érdeklődők.

A kuriózumnak számító közlekedési eszközökön kívül már retró járatokkal is találkozhatunk Budapesten, amelyek kifejezetten a 80-as, 90-es évek hangulatát idézik. A retró járművek olyan járműtípusok, amelyek ma már nem vagy csak ritkán közlekednek a napi forgalomban, de korábban a fővárosi utcaképhez tartoztak.  

 

 

 
N2

Utazz végig a világ 10 legszebb villamosvonalának egyikén, a pesti Duna-parton az N2-es villamossal. Útközben számos műemléket, látnivalót megcsodálhatsz, többek között az Országházat, a budapesti hidakat, a budai Vár és a Gellért-hegy panorámáját.

N2-es villamos

 

 
N18

Nosztalgiázz a Szent János Kórház–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Szent Gellért tér–Bartók Béla út–Csóka utca útvonalon közlekedő N18-as nosztalgiavillamossal. A Városmajor árnyas fái közül a csodás panorámájú Duna-partra ér ki ez a járat, majd Kelenföldön egészen a Csóka utcáig utazhatsz vele.

N18-as villamos

 

 
N19

Ismerd meg a budai Duna-part páratlan panorámáját. Utad során impozáns épületek, híres fürdők és vásárcsarnokok, hidak és zöldellő parkok mellett haladsz el az N19-es járattal. A Deák Ferenc téren megtekintheted a kisföldalatti-múzeumot, a Clark Ádám térnél pedig a Budavári Siklót is eléred.

N19-es villamos

 

 

Budapest legszebb részeit nosztalgiabusszal is felfedezheted. Utazz végig a Bem rakparton, hogy teljes pompájában megcsodálhasd az Országházat és a Duna-korzót, a Bajcsy-Zsilinszky úton pedig a belváros legizgalmasabb részeit. Jó időben nyitott cabrio autóbusz közlekedik a vonalon.

N109-es busz