Változik a 3-as villamos közlekedése négy szeptemberi hétvégén

Budapest, 2023. szeptember 7.Pótlóbusz közlekedik a 3-as villamos vonalán a Bosnyák tér és Kőbánya alsó vasútállomás között négy szeptemberi hétvégén karbantartás miatt. Kőbánya felől a belvárosba igyekvőknek a 9-es autóbusz vagy az Örs vezér teréig utazva az M2-es metró igénybevételét ajánlja a BKK.

A 3-as villamos a Gubacsi út / Határ út és Kőbánya alsó vasútállomás, illetve a Mexikói út M és a Bosnyák tér között közlekedik a szeptember 9-10-i, 16-17-i, 23-24-i és szeptember 30 – október 1-i hétvégén karbantartás miatt. A 3-as villamos helyett 3-as jelzéssel pótlóbusz jár a Bosnyák tér és Kőbánya alsó vasútállomás között. 

A hétvégi karbantartások idején néhány járat megállója is új helyszínre kerül:

  • A 85-ös autóbusz a Harmat utca és a Terebesi utca között mindkét irányban a villamospálya helyett a közúton közlekedik, az Élessaroknál az Örs vezér tere felé a 162-es busz megállójában, Kőbánya-Kispest felé pedig a járda mellett létesített ideiglenes megállóban áll meg.
  • A 95-ös és a 195-ös autóbuszok a Puskás Ferenc Stadion M felé a Kápolna utcában a Kápolna köz és a Kőrösi Csoma Sándor út között a közúton közlekednek, és a járda mellett létesített megállóhelyen állnak meg.
  • A 162-es, a 262-es és a 909-es autóbuszok a Kőbánya alsó vasútállomás felé az Élessaroknál és az Ónodi utcánál a villamosperon helyett a járda melletti ideglenes megállóhelyen állnak meg.

 

Változik a 3-as villamos közlekedése négy szeptemberi hétvégén

 

A villamospótlás idején a Bosnyák tér és az Örs vezér tere között utazóknak a 32-es autóbusz jelenthet alternatív eljutási lehetőséget, ami a Göncz Árpád városközpont irányában ideiglenesen megáll a Fehér úton az Árkád bevásárlóközpont előtt.

Kőbánya felől a belvárosba utazóknak a 9-es autóbuszt, vagy az Örs vezér teréig utazva az M2-es metrót ajánlja ügyfeleinek a BKK.