Megújul a burkolat az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Szerencs utcánál

Budapest, 2022. november 7.Felújítják az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszát a Szerencs utcai csomópontban. November 7-től 10-ig, hétfőtől csütörtökig éjszakánként a városközpont felé vezető oldalon sávlezárás mellett dolgoznak. A Szerencs utcán közlekedő 96-os, 124-es és 296-os buszok módosított útvonalon közlekednek.

A Budapest Közút Zrt. felmarja és újraaszfaltozza a burkolatot az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszán a Szerencs utcai kereszteződésnél. November 7-től 10-ig, hétfőn napközben, valamint hétfőtől csütörtökig naponta 21 órától hajnali 4 óráig sávlezáráson kell áthajtani a városközpont felé tartóknak. Hétfőn 9 órától a külső sávot lezárták, mert javítják a buszmegállót. A munka ideje alatt napközben 40 km/h sebességkorlátozásra is számítani kell a kereszteződésben.

Közúti közlekedési változások

Hétfő éjszaka lezárják a Szerencs utcai csomópont külső sávját, illetve a csomópontot is. A Damjanich János utcából érkezők nem hajthatnak rá az autópályára. A Bercsényi Miklós utca felől érkezők csak jobbra vagy balra kanyarodhatnak az M3-asra.

Keddről szerdára és szerdáról csütörtökre virradó éjszaka az M3-as bevezető szakaszán a középső és a belső sávot zárják le a Szerencs utcánál, illetve keresztben is lezárják a csomópontot. A Szerencs utcából mindkét irányból csak jobbra lehet kikanyarodni. A Bercsényi Miklós utca felől csak jobbra lehet kikanyarodni az M3-asra.

Csütörtök éjjel a Szerencs utcát lezárják az M3-as autópályánál, a Szerencs utca keresztben nem lesz átjárható. A Damjanich János utca felől érkezők nem tudnak majd rákanyarodni egyik irányba sem az M3-as bevezető szakaszára. A Bercsényi Miklós utca felől csak jobbra vagy balra lehet kanyarodni az M3-asra.

Közösségi közlekedési változások

A menetrend szerint közlekedő autóbuszok módosított útvonalon közlekednek, a Szerencs utca helyett a Széchenyi utcai felüljárón keresztezik az M3-as bevezetőt.

  • a 96-os, a 296-os és a 296A autóbuszok
    • Újpalota, Szentmihályi út felé nem érintik Damjanich János utca, a Bercsényi Miklós utca és a Kozák tér megállókat, helyette az 5-ös és a 231-es autóbusz Wesselényi utca, illetve a 69-es villamos Szerencs utca / Bánkút utca megállóhelyén állnak meg;
    • Újpest, Káposztásmegyer és Békásmegyer felé pedig a Kozák tér, Szerencs utca és Klapka György utca helyett a 69-es villamos Szerencs utca / Bánkút utca megállóhelyén, a 231-es és az 5-ös autóbusz Wesselényi utca megállóhelyein, illetve az 5-ös busz Szerencs utca megállóhelyén állnak meg;
  • a 124-es autóbusz
    • a Bosnyák tér felé nem érinti a Klapka György utca, a Damjanich János utca és a Bercsényi Miklós utca megállóhelyeket, helyette az 5-ös autóbusz Rákos úti szakrendelő és Wesselényi utca, illetve a 231-es busz Wesselényi utca megállóhelyén áll meg;
    • Rákospalota, Bogáncs utca felé a Bercsényi Miklós utca, Klapka György utca, Rákos úti szakrendelő megállók helyett a 231-es busz Wesselényi utca, illetve az 5-ös autóbusz Wesselényi utca, Szerencs utca, Rákos úti szakrendelő megállóiban áll meg.