Változás a H8-as és a H9-es HÉV közlekedésében

Budapest, 2023. július 6. – Karbantartás miatt ezen a hétvégén, július 8-án és 9-én a H8-as HÉV rövidített útvonalon, csak az Örs vezér tere és Kerepes között jár. A kimaradó szakaszon a H8-as, a H8E és a H8SZ pótlóbuszokkal lehet utazni. Az ezt követő héten, július 11-től, keddtől 14-ig, péntekig esténként a H8-as és a H9-es HÉV szerelvényei a megszokottól eltérő rend szerint közlekednek.

Július 8-án és 9-én, szombaton és a vasárnap:

  • a H8-as HÉV csak az Örs vezér tere és Kerepes között jár;
  • a H8-as pótlóbusz Kerepes és Gödöllő között, Szilasliget és Mogyoród érintésével, de Mogyoród és Gödöllő között az M3-as autópályán jár, Gödöllő, Erzsébet park megállóhelyet nem érinti;
  • a H8E pótlóbusz Kerepes és Gödöllő között, de Szilasliget és Mogyoród érintése nélkül, a 3-as főúton, Gödöllő, Erzsébet park megállóhely érintésével közlekedik;
  • H8SZ jelzéssel teljes üzemidőben pótlóbusz jár Mogyoród és Szentjakab között;
  • a H8-as és a H9-es HÉV módosított menetrend szerint jár.

Július 11-én és 12-én, kedden és szerdán 21:20 után:

  • a H8-as HÉV Rákosfalvánál, Nagyiccénél, Sashalomnál, Mátyásföld, repülőtérnél, Mátyásföld, Imre utcánál és Mátyásföld alsónál mindkét irányban az Örs vezér tere irányú peronnál áll meg;
  • a H9-es HÉV rövidített útvonalon, csak Cinkota és Csömör között jár. A kimaradó szakaszon a H8-as HÉV-vel lehet utazni.

Július 13-án és 14-én csütörtökön és pénteken 21:20 után:

  • a H8-as HÉV Mátyásföld alsónál, Mátyásföld, Imre utcánál, Mátyásföld, repülőtérnél, Sashalomnál, Nagyiccénél és Rákosfalvánál mindkét irányban a Gödöllő irányú peronnál áll meg;
  • a H9-es HÉV rövidített útvonalon, csak Cinkota és Csömör között jár. A kimaradó szakaszon a H8-as HÉV-vel lehet utazni.

A 992-es autóbusz terelt útvonalon közlekedik a július 1-re és 10-re virradó éjszakák között mindennap, nem érinti Szilasliget, Kemping és EGIS-telep (Szentjakab H) megállóhelyeket.

A hétvégi változások, illetve a négy napig érvényes hétköznap esti forgalmi rend a MÁV-HÉV oldalán olvasható részletesen.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.