Utazzon közösségi közlekedéssel a Sziget Fesztiválra!

A 25. Sziget Fesztivált 2017. augusztus 9-16. között rendezik az Óbudai-szigeten. A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV valamint a 6-os villamos, nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon, rendkívüli hajójáratokkal lehet megközelíteni a fesztivál helyszínét, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között pedig idén is transzferbuszokkal lehet utazni. A BKK javasolja a közösségi közlekedés használatát, amellyel a fesztiválozók a lehető leggyorsabban eljuthatnak a Szigetre. Az augusztus 5-től érvényes Sziget-Budapest CITYPASS karszalaggal ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés.

Az augusztus 9-16. között zajló Sziget Fesztivál 2017 idején

 • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,
 • a 6-os villamos éjszaka gyakrabban indul,
 • nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es, a 918-as és a 937-es éjszakai vonalakon,
 • rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Jászai Mari tértől,
 • a CITYPASS-szal rendelkezők a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Sziget között közvetlen transzferbuszokkal utazhatnak.

A BKK a Sziget Fesztiválon

A BKK augusztus 9-től (szerdától) a Sziget Fesztivál 2017 ideje alatt végig egy erre az alkalomra ügyfélponttá átalakított Ikarus 260-as buszban várja a fesztiválozókat. A főbejárattól nem messze, a K-híd közelében található buszban jegyeket, bérleteket vásárolhatnak, továbbá hasznos információkat tudhatnak meg a BKK termékeiről, szolgáltatásairól. Az idegen nyelveket beszélő munkatársak segítenek abban is, hogyan juthat el az érdeklődő úti céljához közösségi közlekedéssel.

MOL Bubi a Szigeten

A Sziget Fesztiválon a BKK ügyfélpontja mellett lehetőség lesz a MOL Bubi közbringarendszer kerékpárjainak kipróbálására egy, a fesztiválra kitelepített gyűjtőállomásnál. Itt csak a kerékpárok kipróbálására van lehetőség, azokat felvenni és letenni továbbra is csak a már ismert 123 gyűjtőállomásnál lehet. Az érdeklődők a gyűjtőállomáson megvásárolhatják a 24 órás, a 72 órás vagy a 7 napos MOL Bubi jegyeket, valamint tájékoztatást kaphatnak a közbringarendszer használatáról is.

Utazzon közösségi közlekedéssel a Sziget Fesztivál helyszíneire, az Óbudai-szigetre!

A külföldről érkező fesztiválozók utazását gyorsabbá és kényelmesebbé téve a BKK a beköltözés napjain és a kiköltözés napján a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között átszállásmentes kapcsolatot biztosítva transzferautóbuszokat közlekedtet. A repülőtéren a közlekedést külön személyzet és idegen nyelvű tájékoztatók is segítik.

A Sziget Fesztivál 2017 helyszíne, az Óbuda-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel közelíthető meg, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni.

A H5-ös HÉV Budapest egyes városrészeiből az alábbiak szerint közelíthető meg:

 • a belvárosból az M2-es metróval a Batthyány tér M+H állomásig, vagy a 4-es és a 6-os villamossal a Margit híd, budai hídfő H megállóig utazva;
 • Dél-Buda irányából a 17-es villamossal a Margit híd, budai hídfő H, vagy a 19-es villamossal a Batthyány tér M+H állomásig utazva;
 • a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről a külön díjszabással közlekedő 100E autóbusszal a Deák Ferenc tér M-ig, majd átszállva az M2-es metróra a Batthyány tér M+H állomásig utazva;
 • a Déli pályaudvarról és a Keleti pályaudvarról az M2-es metróval a Batthyány tér M+H állomásig utazva;
 • a Nyugati pályaudvarról a 4-es vagy a 6-os villamossal a Margit híd, budai hídfő megállóig utazva;
 • az Árpád híd távolsági autóbusz-állomásról az 1-es villamossal a Szentlélek tér H-ig utazva;
 • a Népliget autóbusz-pályaudvartól az M3-as metróval a Deák Ferenc térig, majd az M2-es metróra átszállva a Batthyány tér M+H állomásig utazva vagy közvetlenül az 1-es villamossal a Szentlélek tér H-ig utazva;
 • a Puskás Ferenc Stadion autóbusz-pályaudvartól pedig az M2-es metróval a Batthyány tér M+H állomásig utazva, vagy közvetlenül az 1-es villamossal a Szentlélek tér H-ig utazva;

A Sziget Fesztivál megközelíthető továbbá

 • a Jászai Mari térről induló rendkívüli hajójáratokkal (a D12-es hajó a fesztivál ideje alatt nem köt ki az Óbudai-szigetnél),
 • gyalogosan a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától,
 • illetve – szintén gyalogosan – a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő H megállóhelyéről.

A nappali tömegközlekedési hálózat térképét EZEN a linken, az éjszakai hálózatét EZEN a linken érhetik el.

A Sziget Fesztivál helyszínének megközelítését az alábbi térképek segítik.

Sűrűbben, nagyobb befogadóképességgel közlekednek egyes járatok

A Sziget Fesztivál idején – számolva a jelentősen megnövekedő utasforgalommal – egyes járatok sűrűbben, illetve nagyobb kapacitással közlekednek.

A H5-ös HÉV augusztus 9-én (szerdán) 5:00-tól 16-án (szerdán) 20 óráig a megszokottnál sűrűbben, folyamatosan 6 kocsis szerelvénnyel közlekedik. A HÉV a fesztivál ideje alatt a Batthyány tér M+H és Kaszásdűlő között éjszaka is közlekedik, negyedóránként.

A 6-os villamos az augusztus 9-ről 10-re virradó éjszakától a 15-ről 16-ra virradó éjszakáig késő este és éjjel a megszokottnál sűrűbben indul.

A Hungária körúti éjszakai vonalakon, a 901-es, a 918-as és a 937-es éjszakai vonalon az augusztus 9-ről 10-re virradó éjszakától a 15-ről 16-ra virradó éjszakáig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós járművek közlekednek.

Rendkívüli hajójárat

Augusztus 9-e (szerda) és 15-e (kedd) között rendkívüli hajójárat közlekedik negyedóránként a Jászai Mari tér (Margit híd) és az Óbudai-sziget között. A hajókon CITYPASS karszalaggal, vagy a BKK díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel utazhatnak.

A rendkívüli hajójáratra a Jászai Mari téren a 8-as kikötőnél, az Óbudai-szigeten a D12-es hajó kikötőjében lehet felszállni.

Sziget–Repülőtér transzferautóbuszok a be- és kiköltözéshez

A Sziget Fesztivál 2017 első napjain:

 • A Sziget–Repülőtér transzferjárat augusztus 7-től 11-ig (hétfőtől péntekig), azaz a beköltözés napjain a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2-es terminálja és a Sziget (Óbudai-sziget) között megállás nélkül közlekedik.
 • A buszjárat reggel 8:35 és éjjel 0:45 között közlekedik, 30 percenként.
 • A különjárattal csak az Óbudai-sziget felé lehet utazni, az autóbusz a repülőtér felé nem visz utasokat.
 • A buszjárat a Sziget Budapest CITYPASS karszalaggal további díj megfizetése nélkül, ennek hiányában a BKK normál díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel vehető igénybe.
 • Az előre megváltott CityPASS karszalagok a repülőtér 2B termináljának érkezési oldalán, a BKK ügyfélközpontjában is átvehetők.

A kiköltözés napján, augusztus 16-én (szerdán):

 • A Sziget–repülőtéri transzferjárat a Sziget (Óbudai-sziget) és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2-es terminálja között megállás nélkül közlekedik.
 • A buszjárat hajnali 3 és délután 14 óra között jár, a hajnali órákban 10, reggel és délelőtt 15, majd később 20 percenként.
 • A különjárattal csak a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér felé lehet utazni, az autóbusz a Sziget felé nem visz utasokat.
 • A buszjárat a Sziget Budapest CITYPASS karszalaggal további díj megfizetése nélkül, ennek hiányában a BKK normál díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel vehető igénybe.

A transzferjáraton a járművezető felszálláskor ellenőrzi a CityPASS karszalagot.

További változások a menetrend szerinti közösségi közlekedési vonalakon

A D11-es és a D12-es hajójáratra a Sziget Fesztivál ideje alatt a Jászai Mari téren megszokott helyétől eltérően a hídtól kissé távolabb a 10-es számú kikötőben lehet felszállni. A BKK D12-es, menetrend szerinti hajójárata a fesztivál ideje alatt nem áll meg az Óbudai-sziget kikötőnél.

A fesztivál ideje alatt a 226-os busz nem tér be az Óbudai-szigetre, az Árpád híd M és Aquincum H között közlekedik, a Bogdáni út megállóhelytől a Szentendrei úton haladva, az érintett megállóhelyeken megállva. A buszjárat ebben az időszakban nem érinti az Óbudai-szigeten lévő megállóhelyeket.

Közúti forgalomkorlátozások az Óbudai-sziget környékén

A Sziget Fesztivál idején biztonsági okokból idén is kell forgalomkorlátozásokra számítani az Óbudai-sziget környékén. 2017. augusztus 4-én (pénteken) déli 12 órától augusztus 18-án (pénteken) délután 18 óráig lezárják az Ángel Sanz Briz utat a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és az Ángel Sanz Briz út között is. A Mozaik utca–Ángel Sanz Briz út–Óbudai rakpart csomópontban a jelzőberendezés a rendezvény ideje alatt sárga villogó üzemmódban működik.

Ugyanezen időszakban tilos megállni a követező területeken:

 • a III. kerületi Reményi Ede utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
 • a Benedek Elek utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
 • a Vajda János utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
 • a Mozaik utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út út között;
 • a Leányfalu utca mindkét oldalán a Reményi Ede utca és a Mozaik utca között;
 • az Óbudai rakpart mindkét oldalán a Mozaik utca és a Szépvölgyi út között;
 • az Ángel Sanz Briz út Auchan áruházi behajtó és a Mozaik utca közötti szakaszának mindkét oldalán;
 • és az Auchan átkötő úton, azaz a körforgalom keleti oldalán található öbölben a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között.

Az Ángel Sanz Briz út K-hídi csomópontja közelében lévő parkolóban helyezik majd el a jegypénztárakat, ezért itt megállási tilalom lesz érvényben.

A Szentendrei út–Reményi Ede út–Ángel Sanz Briz út–Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani.

A budai alsó rakpart a Halász utca és Mozaik utcai csomópont közti szakaszán – rendőri kordonpontok kialakításával – behajtási tilalom lesz érvényben augusztus 9-étől (szerdától) 17-ig (csütörtökig) minden nap déli 12 és este 22 óra között. A rakpart lezárt szakaszára rendőri mérlegelés alapján csak a célforgalom hajthat majd be.

Taxiszolgáltatás

A Sziget hivatalos partnere a City Taxi, a társaság szolgáltatása a rögzített hatósági áron vehető igénybe. A BKK a Sziget térségében kiemelten figyelemmel kíséri és fokozottan ellenőrzi a taxiszolgáltatást.

Sziget-Budapest CITYPASS

A kék alapszínű Sziget-Budapest CITYPASS bérlet, illetve a sötétkék alapszínű 48 órás CITYPASS érvényességi ideje alatt korlátlan számú utazásra jogosít

 • a fővárosi közösségi közlekedés autóbusz- (kivéve a 100E járatot), villamos, trolibusz-, metró-, fogaskerekű-, HÉV- és rév-vonalain, valamint a menetrend szerinti hajójáratokon,
 • a Sziget–repülőtéri transzferjárat teljes hosszán. A buszon továbbá a repülőtér irányából a Sziget Fesztivál felé a Sziget karszalagra beváltható vócserek is érvényesek.
 • a Petőfi tértől, illetve a Jászai Mari tértől az Óbudai-szigetig közlekedő rendkívüli hajójáratokon.
 • A CITYPASS karszalagok csak a tulajdonosuk csuklójára rögzítve, és – a 48 órás CITYPASS jegy esetében az érvényesítéskor történt lyukasztástól eltekintve – sértetlen állapotban jogosítanak utazásra. A Sziget karszalagok műanyag csattal záródnak, amely megbontás esetén érvényteleníti a Sziget karszalagot. A megbontás minden esetben szabad szemmel látható. Az érvénytelenített Sziget karszalag utazásra nem jogosít.

A Sziget – Budapest CITYPASS birtokában igénybe további kedvezmények is igénybe vehetők. További információk: http://sziget.hu/fesztival/info/sziget_-_budapest_citypass/.

A CITYPASS bérlet augusztus 5-én 0 órától augusztus 17-én 23:59-ig érvényes, ára 11.900 forint. A 48 órás CITYPASS a kiváltás napjától másnap éjfélig érvényes, ára 4500 forint.

A CITYPASS karszalag a BKK reptéri Ügyfélpontjain és a Sziget árusítóhelyein is megvásárolható, a fesztiválra való belépésre azonban nem jogosít.

A fesztiválozóknak jó szórakozást kíván a BKK!

Budapest, 2017. augusztus 4.

Budapesti Közlekedési Központ