Javulnak Rákoskert közösségi közlekedési kapcsolatai – hosszabb ideig jár a 197-es busz

Budapest, 2023. április 28. – Két órával hosszabb ideig, egészen a késő esti órákig közlekedik a 197-es busz május 2-ától, keddtől. A rákoskerti körjárattal a 21:00 után beérkező vonatokról is gyorsan hazaérhetnek a környék lakói, így Budapest legkeletibb városrésze sötétedés után is 30 perc alatt elérhető a főváros belső területeiről. A 197-es busz a késő esti órákban Telebuszként, igényvezérelt közlekedés szerint jár, azaz csak akkor indul, ha az ügyfelek előre jelzik utazási szándékukat.

BKK_busz_illusztráció.

Rákoskert közlekedését már több mint tíz éve segíti a XVII. kerületi városrészben körjáratként közlekedő 197-es busz. A járat a Rákoskert vasútállomást érintő vonatokhoz kínál optimális csatlakozást a környék lakóinak. A buszjárat 2023. május 2-ától bővebb üzemidővel, egészen 22:48-ig közlekedik, így a késő esti órákban is gyors hazajutási lehetőséget kínál a városrészben élőknek.

A 197-es busz a késő esti órákban, 21 óra után Telebuszként, azaz igényvezérelt közlekedési rend szerint jár. A fővárosban és az agglomerációban közlekedő igényvezérelt járatok egyik legfontosabb előnye, hogy utazási igény hiányában az autóbuszok nem terhelik feleslegesen a lakókörnyezetet, nem közlekednek fölöslegesen az alacsony forgalmú időszakokban. A Telebusz és Telefogas rendszerről, a BKK igényvezérelt szolgálatatásról további információk a BKK oldalán olvashatók.

A 197-es busz május 2-ától érvényes menetrendje a BKK oldalán érhető el.