Telebusz, telefogas

A BKK Telebusz szolgáltatása 2013-tól elérhető. A Budapesten és az agglomerációban közlekedő igényvezérelt járatok egyik legfontosabb előnye, hogy utazási igény hiányában az autóbuszok nem terhelik feleslegesen a lakókörnyezetet. 

Az igényvezérelt járatok – a telebuszok és a telefogas – két célt szolgálnak: egyrészt az alaphálózat kiegészítésével, meghosszabbításával elérik a kisebb, külvárosi lakóközösségeket, másrészt a már meglévő vonalakon nem közlekednek fölöslegesen az alacsony forgalmú időszakokban. 

 

Hívd a buszt!

A BKK járatai közül jelenleg nyolcat vehetsz igénybe részben vagy egészben igényvezérelt járatként. Utazási szándékodat jelezheted 

BKK Telebusz

 

„Nem zavarok, nem terhelek”

A telebuszként közlekedő járatok 2020 nyarán egyetlen nap alatt mintegy 200 kilométerrel kevesebbet futottak az utazási igényekhez igazodva, mint ha minden esetben végigmentek volna a teljes vonalon. Ezzel 60 kilogramm szén-dioxiddal kevesebb került a levegőbe – ami éves szinten már 15-20 tonna (!) –, továbbá jelentősen csökkent a lakóterületek zaj- és rezgésterhelése.       

 

A 65-ös busz halad az úton

 

Fogaskerekű (60-as villamos)

A fogaskerekű hétköznap reggelente 5:30-ig, hétvégén és ünnepnap 7:30-ig, valamint mindennap késő este, 22 óra után csak akkor indul el, ha jelzed az utazási igényedet. Hívás esetén a fogaskerekű csak addig a megállóig közlekedik, ameddig utazni szeretnél, onnan a szerelvények visszatérnek a Városmajor végállomásra. 
Részletek itt.

 

65-ös autóbusz:

Az autóbusz egyes időpontokban a Fenyőgyöngyéig, telefonon bejelentett igény esetén a Szépvölgyi dűlőig közlekedik. Részletek itt

 

87-es autóbusz:

Az autóbusz a Kamaraerdő és a Mechnaikai Művek között 6:00 és 19:45 között fix menetrend szerint, azon kívül csak akkor közlekedik, ha erre előzetes igénybejelentés érkezik. Részletek itt.

 

157-es autóbusz:

Az autóbusz egyes időpontokban Budaliget, Géza fejedelem útjáig, telefonon bejelentett igény esetén Solymár, Kerekhegyig közlekedik.
Részletek itt.

 

219-es autóbusz:

A járat hétköznap a reggeli és délutáni-esti időszakban (kb. 6 és 9, illetve 13 és 20 óra között) igénybejelentés nélkül, az összes megállót érintve, megy végig a vonalon. A jelzett időszakokon kívül az autóbusz a BKK Telebusz szolgáltatása szerint előzetes igénybejelentés alapján jár. Részletek itt.

 

221-es autóbusz:

A 221-es autóbusz Csillebérc, Gyermekvasút és a Csillebérc, KFKI közötti szakaszon hétköznap egész nap és hétvégén kb. 6:30 és 20:00 között fix menetrend szerint közlekedik. Ezen kívül csak akkor jár, ha erre előzetes igénybejelentés érkezik. Részletek itt.

 

269-es autóbusz:

A 269-es autóbusz Rákoscsaba vasútállomás és Színes utca között közlekedik, csak hétköznap, kb. 5:00 és 21:00 között közlekedik. A reggeli és délutáni csúcsidőszakban fix menetrend szerint, előzetes igénybejelentés nélkül is jár. Részletek itt.

 

297-es autóbusz:

Az autóbusz a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban fix menetrend szerint, előzetes igénybejelentés nélkül is jár. Egyéb időszakokban csak akkor közlekedik, ha erre előzetes igénybejelentés érkezik. Részletek itt.

 

298-as autóbusz:

Az autóbusz a reggeli és délutáni csúcsidőszakban fix menetrend szerint, előzetes igénybejelentés nélkül is jár. Egyéb időszakban csak akkor közlekedik, ha erre előzetes igénybejelentés érkezik. Részletek itt.

 

937-es autóbusz:

A 937-es éjszakai járat a Bécsi út / Vörösvári út és a Máramaros út közötti szakaszon csak akkor közlekedik, ha erre előzetes igénybejelentés érkezik. Részletek itt.