Változás a 3-as, a 28-as és a 37-es villamosok közlekedésében ezen a hétvégén

Budapest, 2021. október 1. – Pályakarbantartás miatt október 2-án, szombaton és október 3-án, vasárnap a Kőbányán közlekedő villamosok a megszokottól eltérő rend szerint járnak:

  • A 3-as villamos két szakaszon, a Gubacsi út / Határ út és az Ecseri út M, valamint a Mexikói út M és az Örs vezér tere M+H között jár. A kimaradó szakaszon a 3-as pótlóbusz közlekedik.
  • A 28-as és a 28A villamosok nem közlekednek. Az Élessarok és a Blaha Lujza tér M között a 28-as pótlóbusz jár.  A külső szakaszon, az Élessarok és az Új köztemető között a 37-es villamossal (Blaha Lujza tér M – Új köztemető, Kozma utca), vagy a 37B villamossal (Blaha Lujza tér M – Izraelita temető) lehet utazni. A 37A villamos a hétvégén nem közlekedik, helyette a 37-es és a 37B villamosokkal lehet utazni.

A Kőrösi Csoma Sándor út térségéből a belvárosba utazóknak a 9-es busz, vagy az Örs vezér terétől az M2-es metró; a Maglódi úttól a 95-ös autóbusz és az M2-es metró igénybevételét javasoljuk.

Az utazás megtervezéséhez továbbra is érdemes a megújult, új funkciókkal bővült BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez.