Lezárják a budafoki Kossuth Lajos utcát, változik a közösségi közlekedés is

Budapest, 2021. október 1. – Október 1-jén, pénteken előreláthatólag másfél hónapra lezárják a XXII. kerületi Kossuth Lajos utcát útépítés miatt, a forgalmat az ideiglenesen kétirányúsított Mária Terézia utcára terelik.

A változás érinti a közösségi közlekedési járatokat is:

  • A 33-as, az 58-as, a 114-es, a 133E, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 214-es, a 250-es, a 941-es autóbuszok valamint a 973-as és 973A éjszakai járatok Budatétény, illetve Budafok-felsőváros felé a Savoyai Jenő térnél a Leányka utcában, a Városház térnél és a Tóth József utcánál pedig a Mária Terézia utcában kialakított ideiglenes megállóhelyeken állnak meg.
  • A 241A és a 251A autóbuszok a Városház tér felé nem érintik a Kossuth Lajos utcában lévő Városház tér megállót.
  • A 241-es busz a Savoya Park felé a 251-es busz megállóiban áll meg a Városház téren és a Budafoki Szomszédok Piacánál.
  • A 241-es és a 251-es buszok a Lomnici utca, illetve Kelenföld vasútállomás felé nem érintik a Kossuth Lajos utcában lévő Városház tér megállót, illetve a Savoyai Jenő téren a Leányka utcában kialakított ideiglenes megállóhelyen állnak meg.
  • A 250B autóbuszok a Városház térnél és a Tóth József utcánál a Mária Terézia utcában kialakított ideiglenes megállóhelyeken állnak meg.

Az utazás megtervezéséhez továbbra is érdemes a megújult, új funkciókkal bővült BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez.