Bővül a Normafa kiszolgálása a hétvégi napokon

2018. június 16-tól a 212-es autóbusz szombaton és vasárnap meghosszabbított útvonalon, a Svábhegyen keresztül egészen a Normafáig közlekedik, hogy kényelmesebben megközelíthető legyen a hétvégi szabadidős programok közkedvelt helyszíne. A Normafa kirándulóforgalmát ettől a naptól kezdve – a témában lefolytatott társadalmi egyeztetés eredményeként – a 21-es, a 21A és a meghosszabbított 212-es járat együttesen szolgálja ki. A 212-es busz útvonal-hosszabbításával Dél-Pest és Dél-Buda felől is átszállás nélkül érhető el a Budai-hegység népszerű pihenő-, kirándulóhelye. További jó hír a biciklisek számára, hogy a BKK hétvégi napokon immár a 212-es buszon is lehetővé teszi a kerékpárszállítást – az erre vonatkozó szabályok betartásával.

A 2018. június 16-tól (szombattól) érvényes közlekedési rend szerint a Normafa és térsége közvetlen kapcsolatainak bővítése érdekében a 212-es busz hétvégi napokon napközben meghosszabbított útvonalon, a Boráros tér H-tól a Svábhegyen keresztül Normafáig közlekedik. A fejlesztésnek köszönhetően Dél-Pestről és Dél-Budáról közvetlenül el lehet jutni a Normafához.

A kerékpárral közlekedőknek is tartogat meglepetést a fejlesztés: az új forgalmi rend bevezetésével hétvégenként a 212-es buszon is lehet biciklit szállítani. A kerékpárszállítás feltételeiről bővebben a BKK honlapján olvashatnak: https://bkk.hu/kerekpar-szallitasa-a-bkk-jaratain/. A vonatkozó szabályok szerint egy autóbuszon egyszerre legfeljebb két biciklit szállíthatnak. A járművek ajtajánál elhelyezett piktogram jelzi, hogy hol lehet a kerékpárral felszállni.

A BKK járatain kerékpárt szállítani egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel lehet.