Változik a 135-ös autóbusz útvonala és menetrendje 2017. november 4-étől

A soroksári bevásárlópark kiszolgálásának bővítésével párhuzamosan 2017. november 4-étől (szombattól) egyszerűsödik a 135-ös autóbusz útvonala. Ezzel kedvezőbb és gyorsabb utazási lehetőség nyílik Soroksár központja és a Millenniumtelep irányába.

A változásnak köszönhetően a 135-ös autóbusz a Jahn Ferenc Kórház és a Szentlőrinci úti lakótelep térségében a Millenniumtelep felé is az áruházakhoz vezető iránnyal egyező, Szentlőrinci út–Szent László utca–Újtelep út–Köves út–Jahn Ferenc Kórház–Tartsay utca útvonalon közlekedik. Az autóbusz szervizúton található Jahn Ferenc Kórház megállója megszűnik; a buszok a továbbiakban a Köves úton lévő megállóban állnak meg.

A 135-ös busz útvonala ünnepnapokon is módosul: a Millenniumtelep H végállomástól a Szentlőrinci úti lakótelep végállomásig közlekedik, ahol a 123-as autóbusz Soroksár, IKEA áruház irányú megállóhelyén áll meg.

Előzmények

A Budapesti Közlekedési Központ előzetes társadalmi egyeztetését követően, 2017. júniusától a 135-ös autóbusz meghosszabbításával elérhetővé vált a soroksári bevásárlópark területén nyílt új lakberendezési áruház. A kedvező tapasztalatok alapján az IKEA áruház időbeni kiszolgálása tovább bővül: 2017. november 4-től (szombattól) az autóbuszok az első járatindulástól az utolsó járatindulásig elérik az áruházat.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.