Változás a Lánchídon közlekedő járatok közlekedésében pénteken és szombat hajnalban

Budapest, 2023. augusztus 2. A Lánchídon közlekedő járatok augusztus 4-én, péntek délután 16:00-tól szombat hajnalig módosított útvonalon közlekednek, mert a hídon rendezvényt tartanak.

A felújított Lánchíd.

Péntek délután és este tartják a Lánchíd-piknik rendezvényt, ezért a hídon közlekedő járatok módosított útvonalon közlekednek július 4-én, pénteken 16:00-tól július 5-én, szombaton 4:00-ig:

• a 16-os busz csak Budán közlekedik, a Széll Kálmán tér M és Clark Ádám tér között jár;

• a 105-ös, a 178-as, 210-es és a 216-os buszok, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai járatok a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek az alábbiak szerint:

• a 105-ös, a 178-as, 210-es és a 216-os buszok Pest felé a Clark Ádám tértől az Erzsébet híd és az Uránia érintésével érik el a Deák Ferenc teret, így nem állnak meg a Széchenyi István térnél. Buda felé a Széchenyi István tértől közlekednek módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át érve el a Clark Ádám teret;

• a 916-os éjszakai járat Buda felől az Urániát a Lánchíd utca–Erzsébet híd–Rákóczi út útvonalon éri el, nem érintve a Széchenyi István teret és a Deák Ferenc teret sem. A Széll Kálmán tér felé a Széchenyi István tértől közlekedik módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át érve el a Clark Ádám teret;

• a 990-es éjszakai járat az Astoria és a Clark Ádám tér között mindkét irányban az Erzsébet híd–Lánchíd utca útvonalon közlekedik, nem érintve a Széchenyi István teret és a Deák Ferenc teret sem.

Figyelem! A rendezvény ideje alatt a Lánchídon kizárólag gyalogosan lehet átkelni.