Találkozzunk a Lánchídon! Változatos programok és utcazenészek színesítik a pénteki átadást

Budapest, 2023. augusztus 2. – Augusztus 4-én, pénteken befejeződik a Lánchíd felújítása, megnyílnak a járdák, és velük együtt a hídfőkben lévő aluljárók is. Ezzel – mintegy másfél hónappal hamarabb az eredetileg tervezett időpontnál – véget ér hazánk egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének szerkezeti, illetve műemléki rekonstrukciója. Az ünnepélyes eseményhez kapcsolódva a Fővárosi Önkormányzat és a BKK színes szabadtéri programokkal várja az érdeklődőket.

Lánchíd-piknik grafikája.

Pénteken véget ér a Lánchíd felújítása, a gyalogosok déltől átkelhetnek a megszépült híd két oldalán végigfutó járdákon, és birtokba vehetik a hídfőkben lévő aluljárókat is.

A felújítás befejezéséhez kapcsolódva pénteken 18 órakor kezdődik a Fővárosi Önkormányzat és a BKK szervezésében a Lánchíd-piknik, ami ismeretterjesztő programokkal, utcazenészekkel, étellel és itallal, fényoroszlánokkal várja az érdeklődőket, sötétedés után pedig különleges alkalomhoz illő megvilágítást kap a híd. A rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat, ezért az arra járók és a résztvevők zavartalanul piknikezhetnek az útpályán.

 

Piknik a hídon kicsiknek és nagyoknak

A Lánchíd-piknik 18 órától éjfélig tart, és különböző szórakoztató, zenés és ismeretterjesztő programokat kínál:

a budai és pesti oldalon felállított sátraknál a készlet erejéig fagylalt, perec és limonádé várja az arra járókat;

a hangulatot élőzenés előadók fokozzák;

a pesti oldali gyereksátorban a szervezők színezővel, rejtvényekkel, egy különleges Lánchíd-LEGO-építménnyel, valamint meglepetéssel várják a kicsiket;

az érdeklődőknek csoportos, vezetett sétákon árulják el a felújítás kulisszatitkait a korszerűsítésben részt vevő szakemberek, sőt

a kíváncsiak bepillanthatnak a hídmester életébe és irodájába is.

Lánchíd-piknik térkép.

A vezetett sétán és a hídmesteri iroda megtekintésén csak azok vehetnek részt, akik előzetesen elküldték a jelentkezésüket. A pénteki piknikről bővebb tudnivalók ezen az oldalon, vagy a BKK Facebook-oldalán, az esemény leírásában találhatók. A közösségi közlekedési változásokról a BKK oldalán tájékozódhatnak.

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat kéri a Lánchíd-piknik résztvevőit, hogy vigyázzanak saját és mások testi épségére, valamint fokozottan figyeljenek a rendre, és óvják a felújított hidat is.

 

BKK-blog: ezek voltak a hídfelújítás kulisszatitkai

Eredményesen zárult a végleges forgalombahelyezési eljárás, a járdák és velük együtt a hídfőkben lévő aluljárók pénteki megnyitása egyúttal a Lánchíd szerkezeti és műemléki rekonstrukciójának végét is jelenti. A felújítás az A-Híd Zrt. kivitelezésében költségkereten belül, gyors ütemben haladt, a munkák az eredetileg tervezett időpontnál mintegy másfél hónappal hamarabb lezárulnak.

Megszépült a Lánchíd.

A BKK legújabb blogcikkében sorra veszi a híd korszerűsítésének jelentősebb mérföldköveit, a maga nemében egyedülálló összeállítás részletes összefoglalót nyújt a kivitelezésről. A Lánchíddal kapcsolatos hírek, információk és aktualitások a www.lanchid.hu oldalon olvashatók, a felújítás eddigi jelentősebb eseményeit ezen a linken, idővonal formájában érhetik el.