Hétfőtől egyirányú lesz a X. kerületi Harmat utca, változik az ott közlekedő autóbuszok útvonala

Budapest, 2023. szeptember 7. – Útépítés miatt szeptember 11-étől, hétfőtől ideiglenes forgalomkorlátozásra és változásokra kell számítani a kőbányai Harmat utcában. Az érintett közösségi közlekedési járatok – a 85-ös és a 185-ös autóbusz – előreláthatólag november közepéig módosított útvonalon járnak.

85-ös autóbusz Örs vezér tere felé.

A X. kerületi közlekedési fejlesztésekhez kapcsolódó útépítés forgalomkorlátozással, illetve átmeneti változásokkal jár. Szeptember 11-étől, hétfőtől út- és közműépítési munkák miatt egyirányú lesz a Harmat utca a Kőrösi Csoma Sándor úttól a Kőér utca, illetve Gitár utca felé.

A gépjárművel közlekedők a Kőér utca irányába haladhatnak, a Kőrösi Csoma Sándor utat a Mádi utca felől érhetik el. A gyalog közlekedőket nem érintik a forgalmi változások.

 

Erre figyeljenek a busszal közlekedők

Forgalmi változás térképen megjelenítve.

A Harmat utca egyirányúsítása miatt szeptember 11-étől, hétfőtől

az Örs vezér tere felé közlekedő 85-ös autóbusz a Mádi utcán jár, nem érinti a Csősztorony, az Ihász utca, a Kőrösi Csoma Sándor út és az Élessarok megállót, helyettük a Mádi utcában az Albert Camus utcánál és a Harmat köznél ideiglenesen kialakított megállóhelyeken, valamint a 161-es busz Élessarok megállójánál áll meg;

a Kőbánya alsó vasútállomás felé közlekedő 185-ös autóbusz a Mádi utcán át az Élessarok érintésével jár, nem érinti a Csősztorony, az Ihász utca és a Kőrösi Csoma Sándor út megállót, helyettük a Mádi utcában az Albert Camus utcánál és a Harmat köznél ideiglenesen kialakított megállóhelyeken, valamint a 161-es busz Élessarok megállójánál áll meg.

 

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.