A hét minden napján 10 percenként közlekedik a repülőtéri 100E járat július közepétől

A 2017. júliusa óta közlekedő repülőtéri buszjárat utasszáma folyamatosan emelkedik, ezért menetrendjében újabb fejlesztést vezet be a BKK. 2019. július 14-től a hét minden napján 10 percenként indulnak az autóbuszok, így biztosítva a kényelmes és gyors kapcsolatot a belváros és a repülőtér között. A 100E járatra júniustól már mobil applikációban is lehet repülőtéri vonaljegyet vásárolni.

A 100E autóbuszjárat 2017. július 8-a óta nyújt közvetlen eljutási lehetőséget a belváros és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között. A repülővel utazó utasok száma folyamatosan növekszik, és egyre többen választják a BKK szolgáltatását. Az elmúlt évben a BKK több fejlesztést is bevezetett: a buszok követési időköze a korábbi 30-ról 20 percre változott, majd a legforgalmasabb hétfő, péntek és vasárnapi napokon napközben már 10 percenként indultak az autóbuszok, a kora reggeli és a késő esti repülőgépekhez eléréséhez igazodva bővült a járat üzemideje, és a belváros felől érkező buszok már közvetlenül a repülőtér indulási szintjére érkeznek.

A BKK 2019. július 14-től tovább sűríti a 100E repülőtéri autóbusz közlekedését, így már minden nap a repülőtér forgalmához igazodva 10 percenként közlekednek az autóbuszok, közvetlen eljutást biztosítva a belváros és a repülőtér között. A BKK továbbra is figyelemmel kíséri az autóbusz kihasználtságának alakulását és szükség esetén mentesítő autóbuszokat állít forgalomba.

Váltsa meg jegyét előre, akár mobilon is! Annak érdekében, hogy a járatok időben elindulhassanak a végállomásokról és közlekedésük menetrendszerűen fenntartható legyen, a BKK az utasaitól azt kéri, hogy jegyüket elővételben vegyék meg, így kényelmesen, sorban állás nélkül, akár bankkártyával is hozzájuthatnak a díjtermékhez. A 100E járatra érvényes repülőtéri vonaljegyet az utas a BKK jegyautomatáinál, telefonjukon, mobiljegy alkalmazáson keresztül, valamint az Ügyfélközpontokon vásárolhatják meg. A mobiljegy rendszer használatáról a bkk.hu/mobiljegy oldalon lehet tájékozódni.

A járat részletes menetrendje a bkk honlapján megtalálható.