A hétvégén sávlezárások lesznek a Bem rakparton

2014. október 3-án, pénteken 18:00-tól október 6-án, hétfőn 6:00-ig forgalomkorlátozásokra kell számítani a Bem rakparton a Batthyány tér és a Bem tér között a Margit híd felé, a Budai fonódó villamosközlekedés építéséhez kapcsolódó munkák miatt.

A hétvégén a Bem rakparton a Batthyány tér és a Bem tér között, a Margit híd irányú útpályán több helyen is 10-15 méter hosszú munkagödrök lesznek, amelyek mellett az út egy forgalmi sávra szűkül. A munkaterületek mellett tilos lesz parkolni, a munkagödrök közötti útszakaszokon azonban a szokásos rend szerint továbbra is meg lehet állni. A sávlezárások miatt lelassulhat a környék közlekedése, így javasoljuk a Bem rakpart elkerülését.

A Budai fonódó villamosprojekt által átszállásmentes, észak–déli irányban egész Budát átszelő vonalak jönnek létre.A fejlesztés eredményeként a korábbi 17-es villamos és három budai járat (19, 41 és 61) vonalának összekötésével hosszú, észak–déli irányban egész Budát átszelő villamosvonalak jönnek létre, és Óbudáról átszállás nélkül juthatunk el a Széll Kálmán térre, a BAH-csomóponthoz, illetve Kelenföldre vagy éppen Kamaraerdőbe. A Fővárosi Önkormányzat és a BKK kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása az Új Széchenyi Terv Közlekedési Operatív Programjának segítségével európai uniós és hazai forrásból 90,4 százalékos (Széll Kálmán téri ág), illetve 63,8 százalékos (Bem rakparti ág) uniós támogatási ráta mellett valósul meg.

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK kiemelt projektjéről, a budai fonódó villamoshálózat jelentőségéről bővebben honlapunkon olvashatnak.

Budapest, 2014. október 1.

Budapesti Közlekedési Központ