Múzeumbuszok és sűrűbben induló közösségi közlekedési járatok a budapesti Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakája budapesti helyszíneinek megközelítésére a Budapesti Közlekedési Központ idén is a hét különböző útvonalon közlekedő Múzeumbuszt ajánlja. A 2018. június 23-ról 24-re virradó éjszakán tartandó népszerű rendezvénysorozathoz ez évben is csatlakozik a BKK: a Múzeumbuszokon kívül nosztalgia trolibusz közlekedik az Örs vezér tere és a Jászai Mari tér között, a résztvevő múzeumok és kulturális intézmények kényelmesebb megközelítése, illetve a hazajutás komfortosabbá tétele érdekében a szokásosnál sűrűbben jár az M1-es metró és több, nagy forgalmú éjszakai buszjárat is. Szinte minden belvárosi múzeum közelében található MOL Bubi gyűjtőállomás, ezért most fél áron, 3900 forintért lehet megvásárolni a negyedéves bérletnek megfelelő Múzeumi MOL Bubi bérletet. A Múzeumok Éjszakája belépő – amellyel a Múzeumbuszok idén is további díj megfizetése nélkül vehetők igénybe – a BKK ügyfélközpontjaiban és egyes pénztáraiban is beszerezhető, akár közlekedési jegy, bérlet vásárlása közben is.

A BKK a Múzeumok Éjszakáján

A Budapesti Közlekedési Központ 2018-ban is részt vesz a népszerű Múzeumok Éjszakája kulturális eseményen, amelyet az idei évben június 23-ról 24-re (szombatról vasárnapra) virradóra rendeznek meg. A BKK 18:00 és 2:30 között hét fővárosi vonalon indít Múzeumbuszokat az esemény helyszíneinek kényelmes megközelítésére. A Múzeumok Éjszakája karszalaggal idén is csak a Múzeumbuszokon lehet ingyen utazni, a többi közösségi közlekedési járatot –  beleértve az éjszakai buszokat is –, normál díjszabás szerint vehetik igénybe. A szokásosnál egy órával hosszabb üzemidővel és sűrűbben jár az M1-es metró, továbbá egyes nagyobb forgalmú éjszakai vonalakon a megszokottnál sűrűbb indulás teszi kényelmesebbé a hazautazást.

A közösségi közlekedés rajongóinak jó hír, hogy a Múzeumok Éjszakáján idén is utazhatnak nosztalgiajárattal: 18 órától éjjel 1 óráig az Örs vezér tere és a Jászai Mari tér között, a 76-os és a 80-as trolibusz összevont útvonalán jár a 938-as pályaszámú ZIU9B típusú trolibusz. A nosztalgiajáratok menetrendje és díjszabása megismerhető ezen a linken.

Szinte minden belvárosi múzeum közelében található MOL Bubi gyűjtőállomás, ezért a Múzeumok Éjszakája helyszíneinek megközelítésére érdemes az almazöld kerékpárokat választani. A BKK idén is fél áron, 3900 forintért kínálja a Múzeumi MOL Bubi bérletet, amely az almazöld kerékpárok negyedéves, korlátlan számú használatára jogosít. Ezzel kapcsolatban bővebb információ itt olvasható.

A Múzeumok Éjszakája karszalagok kényelmesen akár közlekedési jegy vagy bérlet vásárlása közben is beszerezhetők a BKK ügyfélközpontjaiban és egyes kijelölt pénztáraiban. A rendezvényről bővebben a Múzeumok Éjszakája honlapján és a hivatalos Facebook-oldalán olvashatnak. A Múzeumok Éjszakájával kapcsolatos közlekedési információkat megtalálják a BKK honlapján, a https://bkk.hu/muzej-2018/ címen is.

Közösségi közlekedés: Múzeumbuszok, sűrűbb metró- és éjszakaibusz-közlekedés

Múzeumbuszok

A Múzeumok Éjszakáján, június 23-ról 24-re (szombatról vasárnapra) virradóra a résztvevő helyszíneket – múzeumokat, kulturális intézményeket – összekötő Múzeumbuszok közlekednek 18:00 és 2:30 között szerte a városban, összesen hétféle útvonalon. A járatok a belépőjegyként szolgáló karszalaggal, valamint a normál díjszabás szerinti jegyekkel és bérletekkel vehetők igénybe. A járatok pontos menetrendje megismerhető a BKK honlapján a https://bkk.hu/menetrendek/ címen.

Sűrűbb metró- és éjszakai közlekedés

A Múzeumok Éjszakáján résztvevő számos intézmény az M1-es metró egy-egy állomásához közel található. Ezért június 23-án késő este az M1-es metró a szokásosnál sűrűbben közlekedik, és az üzemideje is egy órával hosszabb lesz: az utolsó kisföldalatti a Vörösmarty térről 0:45-kor, a Mexikói úttól 0:32-kor indul. Ahogy a többi szombat estén, ezen a napon is hosszabb üzemidővel, éjjel fél egyig jár az M2-es és az M4-es metró.

A Múzeumbuszok utolsó indulását követően, 2:30 után az éjszakai buszokkal érdemes utazni a fővárosban. Egyes nagyobb forgalmú vonalakon – a 907-es, a 908-as, a 914-es, a 934-es, a 950-es, a 950A, a 973-as és a 990-es buszjáraton – 0 óra és 3:30 között a megszokottnál sűrűbb indulás teszi kényelmesebbé a hazautazást.

Budapest, 2018. június

Budapesti Közlekedési Központ