Vonaljegy
Mire érvényes a vonaljegy?

Érvényes egy utazásra útmegszakítás és visszaút nélkül.

 

Hol érvényes?

A vonaljegy szinte minden BKK járatra és a környéki buszokra, valamint a HÉV-ekre is: az 1-99, 101-299, 900-999 vonalak teljes hosszán, valamint a H5, H6, H7, H8, H9 vonalakon Budapest közigazgatási határán belül egyszeri, átszállás nélküli utazásra érvényes. Az M1, M2, M3, M4 vonalak teljes hosszán egyszeri utazásra érvényes az ezen vonalak közötti átszállással.

 

Jegyérvényesítés – papír jeggyel

A vonaljegyet az M1, M2, M3, M4 vonalakon az utazás megkezdése előtt, a többi közlekedési eszközön a felszállás vagy a jármű elindulása után azonnal érvényesíteni kell. Ha pótló járműre kell átszállni (például járatkimaradás, műszaki hiba, vágányzár esetén), a már érvényesített jeggyel lehet tovább utazni, de a pótló jármű jegyérvényesítő készülékén is érvényesíteni kell a jegy számháló nélküli végén.

 

Jegyérvényesítés – mobiljeggyel

A digitális vonaljegyeket az utazás megkezdése előtt érvényesíteni szükséges, ehhez kérjük, hogy olvasd be a kódot a jármű külső ajtaján, vagy a metróbejáratnál. Első ajtós felszálláskor, vagy a metróbejáratnál a személyzet részére kérjük, hogy az animált ábrát mutasd be. A digitális vonaljegy használatáról több információt találsz ide kattintva.

 

Meddig érvényes?

Bélyegzős érvényesítés esetén a kezeléstől számított 80 percig, az éjszakai járatokon 120 percig jogosít utazásra. A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni.

 

Visszaválthatóság

A fel nem használt jegyek visszaválthatók (részletes szabályozás).

A mobil applikációkban vásárolt digitális vonaljegy a vásárlástól számított 1 évig felhasználható.

 

Mobiljeggyel kapcsolatos további információk

Ez a jegytípus megvásárolható mobiltelefonos alkalmazásból is, a papír alapú változatéval azonos áron, területi és időbeli érvényességgel. A digitális vonaljegy a sikeres vásárlást követően azonnal használható utazásra. A mobiljegy csak aktív internetkapcsolattal vehető igénybe. A mobiltelefonos alkalmazásokról, illetve a mobiljegyek használatáról, cseréjéről, visszaváltásáról bővebben itt tájékozódhatsz.