Utazzon idén is a BKK járataival a Sziget Fesztiválra!
2016. augusztus 10-17. között rendezik a 24. Sziget Fesztivált az Óbudai-szigeten. A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV valamint a 6-os villamos, nagyobb járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon, rendkívüli hajójáratokkal lehet megközelíteni a fesztivál helyszínét, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között pedig idén is transzferbuszokkal lehet utazni. A BKK javasolja a közösségi közlekedés használatát, amellyel a fesztiválozók a lehető leggyorsabban eljuthatnak a Szigetre. Az augusztus 6-ától érvényes CITYPASS karszalaggal ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés.  Az augusztus 10-17. között zajló Sziget Fesztivál 2016 idején
 • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,
 • a 6-os villamos éjszaka gyakrabban indul,
 • nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon,
 • rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Petőfi tértől, illetve a Jászai Mari tértől,
 • a CITYPASS-szal rendelkezők Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Sziget között közvetlen transzferbuszokkal utazhatnak.

A BKK a Sziget Fesztiválon

A BKK augusztus 10-től (szerdától) a Sziget Fesztivál 2016 ideje alatt végig egy erre az alkalomra ügyfélponttá átalakított Ikarus 260-as buszban várja a szigetlakókat. A főbejárattól nem messze, a K-híd közelében található buszban a fesztiválozók jegyeket, bérleteket vásárolhatnak, továbbá hasznos információkat tudhatnak meg a BKK termékeiről, szolgáltatásairól. A több nyelven beszélő munkatársak segítenek abban is, hogyan juthat el az érdeklődő úti céljához közösségi közlekedéssel.

MOL Bubi a Szigeten

A Sziget Fesztiválon a BKK ügyfélpontja mellett lehetőség lesz a MOL Bubi közbringarendszer kerékpárjainak kipróbálására egy, a fesztiválra kitelepített  gyűjtőállomásnál. A kerékpárokat itt csak kipróbálni lehet, azokat felvenni és letenni továbbra is csak a már ismert 99 gyűjtőállomásnál lehet. Az érdeklődők a gyűjtőállomáson megvásárolhatják a 24 órás, a 72 órás MOL Bubi jegyeket, a MOL Bubi hetijegyet, valamint tájékoztatást kaphatnak a közbringarendszer használatáról is.

Utazzon tömegközlekedéssel a Sziget Fesztivál helyszíneire, az Óbudai-szigetre!

A BKK a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren többlet munkaerő bevonásával teszi gyorsabbá és kényelmesebbé a külföldről érkező fesztiválozók eljutását a Sziget területére. Munkatársaink a repülőtéren található ügyfélszolgálatoknál, valamint a jegy- és béretautomatáknál is segítséget, tájékoztatást, eligazítást nyújtanak az érkezőknek. A Sziget Fesztivál 2016 helyszíne, az Óbuda-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel közelíthető meg, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni. A H5-ös HÉV Budapest egyes városrészeiből az alábbiak szerint közelíthető meg:
 • a belvárosból az M2-es metróval a Batthyány tér M+H állomásig,
 • vagy a 4-es és a 6-os villamossal a Margit híd, budai hídfő H megállóig utazva;
 • Dél-Buda irányából a 17-es villamossal a Margit híd, budai hídfő H, vagy a 19-es villamossal a Batthyány tér M+H állomásig utazva;
 • a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről a 200E autóbusszal a Kőbánya-Kispest M végállomásig, innen az M3-as metróra átszállva a Deák Ferenc tér M-ig, majd átszállva az M2-es metróra a Batthyány tér M+H állomásig utazva;
 • a Déli pályaudvarról és a Keleti pályaudvarról az M2-es metróval a Batthyány tér M+H állomásig utazva;
 • az Árpád híd távolsági autóbusz-állomásról az 1-es villamossal a Szentlélek tér H-ig utazva;
 • a Népliget autóbusz-pályaudvartól az M3-as metróval a Deák Ferenc térig, majd az M2-es metróra átszállva a Batthyány tér M+H állomásig utazva;
 • a Puskás Ferenc Stadion autóbusz-pályaudvartól pedig az M2-es metróval a Batthyány tér M+H állomásig utazva.
A Sziget Fesztivál megközelíthető továbbá
 • a Petőfi térről és a Jászai Mari térről induló rendkívüli hajójáratokkal,
 • a D12-es hajójárattal,
 • a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától,
 • illetve a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő H megállóhelyéről.
A nappali tömegközlekedési hálózat térképét ide kattintva, az éjszakai hálózatét ide kattintva érhetik el. A Sziget Fesztivál helyszínének megközelítését az alábbi térképek segítik. Sziget Eljutás szórólap 2016 Sziget Eljutás szórólap 2016 sziget_terkep_filatorigat_2016

Sűrűbben, nagyobb befogadóképességgel közlekednek egyes járatok

A Sziget Fesztivál idején – számolva a jelentősen megnövekedő utasforgalommal – egyes járatok sűrűbben, illetve nagyobb kapacitással közlekednek. A H5-ös HÉV augusztus 10-én (szerdán) 5:30-tól 17-én (szerdán) 20 óráig a megszokottnál sűrűbben, folyamatosan 6 kocsis szerelvénnyel közlekedik. A HÉV a fesztivál ideje alatt a Batthyány tér M+H és Kaszásdűlő között éjszaka is közlekedik, negyedóránként. A 6-os villamos az augusztus 10-éről 11-ére virradó éjszakától a 16-áról 17-ére virradó éjszakáig késő este és éjjel a megszokottnál sűrűbben indul. A Hungária körúti éjszakai vonalakon, a 901-es és a 918-as éjszakai járaton az augusztus 10-éről 11-ére virradó éjszakától a 16-áról 17-ére virradó éjszakáig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós járművek közlekednek.

Rendkívüli hajójáratok

Augusztus 10-e és 17-e között rendkívüli hajójáratok közlekednek a Petőfi tér (Erzsébet híd) és az Óbudai-sziget között, valamint a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között. A hajókon CITYPASS karszalaggal, vagy a BKK díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel utazhatnak. A rendkívüli hajójáratok menetrendje ITT érhető el. A rendkívüli hajójáratok megállóhelyei:
 • Petőfi tér (Erzsébet híd): a BKK menetrendszerinti hajójáratainak kikötője,
 • Batthyány tér M+H: a BKK menetrendszerinti hajójáratainak kikötője,
 • Jászai Mari tér (Margit híd): a 8-as kikötő,
 • Óbudai-sziget: a BKK menetrendszerinti hajójáratainak kikötője.
sziget_hajo_vonalcsik_2016

Sziget-Repülőtér transzfer autóbuszok a be- és kiköltözéshez

A Sziget Fesztivál 2016 első napjain:
 • A Sziget–repülőtéri transzferjárat augusztus 8-ától 12-éig (hétfőtől péntekig), azaz a beköltözés napjain a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2-es terminálja és az Sziget (Óbudai-sziget) között megállás nélkül közlekedik.
 • A buszjárat reggel 8:45 és éjjel 0:30 között közlekedik, 30 percenként.
 • A különjárattal csak az Óbudai-sziget felé lehet utazni, az autóbusz a repülőtér felé nem visz utasokat.
 • A buszjárat a Sziget Budapest CITYPASS karszalaggal további díj megfizetése nélkül, valamint a BKK normál díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel vehető igénybe.
A kiköltözés napján, augusztus 17-én (szerdán):
 • A Sziget–repülőtéri transzferjárat a Sziget (Óbudai-sziget) és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2-es terminálja között megállás nélkül közlekedik.
 • A buszjárat hajnali 3 és délután 14 óra között jár, a hajnali órákban 10, reggel és délelőtt 15, majd később 20 percenként.
 • A különjárattal csak a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér felé lehet utazni, az autóbusz a Sziget felé nem visz utasokat.
 • A buszjárat a Sziget Budapest CITYPASS karszalaggal további díj megfizetése nélkül, valamint a BKK normál díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel vehető igénybe.
A transzferjáraton a járművezető felszálláskor ellenőrzi a CityPASS karszalagot. A buszok menetrendje ITT érhető el.

További változások a menetrend szerinti közösségi közlekedési vonalakon

A D11-es és a D12-es hajójáratra a Sziget Fesztivál ideje alatt a Jászai Mari téren megszokott helyétől eltérően a hídtól kissé távolabb,
 • észak felé a 8-as számú kikötőben,
 • dél felé a 10-es számú kikötőben lehet felszállni.
A korábbi évek gyakorlatától eltérően idén a BKK D12-es, menetrend szerinti hajójárata megáll az Óbudai-sziget kikötőnél a Sziget Fesztivál ideje alatt is. A fesztivál ideje alatt a 226-os busz nem tér be az Óbudai-szigetre, az Árpád híd M és Aquincum H között közlekedik, a Bogdáni út megállóhelytől a Szentendrei úton haladva, az érintett megállóhelyeken megállva. A buszjárat ebben az időszakban nem érinti az Óbudai-szigeten lévő megállóhelyeket.

Közúti forgalomkorlátozások az Óbudai-sziget környékén

A Sziget Fesztivál idején biztonsági okokból idén is kell forgalomkorlátozásokra számítani az Óbudai-sziget környékén. 2016. augusztus 5-én, pénteken este 20 órától várhatóan 2016. augusztus 18-án, csütörtökön délután 18 óráig lezárják az Ángel Sanz Briz utat a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és az Ángel Sanz Briz út között is. A Mozaik utca–Ángel Sanz Briz út–Óbudai rakpart csomópontban a jelzőberendezés a rendezvény ideje alatt sárga villogó üzemmódban működik. Ugyanezen időszakban tilos megállni a követező területeken:
 • a III. kerületi Reményi Ede utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
 • a Benedek Elek utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
 • a Vajda János utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
 • a Mozaik utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út út között;
 • a Leányfalu utca mindkét oldalán a Reményi Ede utca és a Mozaik utca között;
 • az Óbudai rakpart mindkét oldalán a Mozaik utca és a Szépvölgyi út között;
 • az Ángel Sanz Briz út Auchan áruházi behajtó és a Mozaik utca közötti szakaszának mindkét oldalán;
 • és az Auchan átkötő úton, azaz a körforgalom keleti oldalán található öbölben a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között.
Az Ángel Sanz Briz út K-hídi csomópontja közelében lévő parkolóban helyezik majd el a jegypénztárakat, ezért itt megállási tilalom lesz érvényben. A Szentendrei út – Reményi Ede út – Ángel Sanz Briz út – Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani. A budai alsó rakpart a Halász utca és Mozaik utcai csomópont közti szakaszán – rendőri kordonpontok kialakításával – behajtási tilalom lesz érvényben augusztus 9-én, keddtől, augusztus 17-én, szerdáig minden nap délután 18 és este 22 óra között. A rakpart lezárt szakaszára rendőri mérlegelés alapján csak a célforgalom hajthat majd be.

Taxiszolgáltatás

A Sziget hivatalos partnere a City Taxi, a társaság szolgáltatása a rögzített hatósági áron vehető igénybe. A BKK a Sziget térségében kiemelten figyelemmel kíséri és fokozottan ellenőrzi a taxiszolgáltatást.

Sziget – Budapest CITYPASS

A kék alapszínű Sziget-Budapest CITYPASS bérlet, illetve a sötétkék alapszínű 48 órás CITYPASS érvényességi ideje alatt korlátlan számú utazásra jogosít
 • a fővárosi közösségi közlekedés autóbusz-, villamos, trolibusz-, metró-, fogaskerekű-, HÉV- és rév-vonalain, valamint a menetrend szerinti hajójáratokon Budapest közigazgatási határain belül,
 • a Sziget–repülőtéri transzferjárat teljes hosszán. A buszon továbbá a repülőtér irányából a Sziget Fesztivál felé a Sziget karszalagra beváltható vócserek is érvényesek.
 • a Petőfi tértől, illetve a Jászai Mari tértől az Óbudai-szigetig közlekedő rendkívüli hajójáratokon.
 • A CITYPASS karszalagok csak a tulajdonosuk csuklójára rögzítve, és – a 48 órás CITYPASS jegy esetében az érvényesítéskor történt lyukasztástól eltekintve – sértetlen állapotban jogosítanak utazásra. A Sziget karszalagok műanyag csattal záródnak, amely megbontás esetén érvényteleníti a Sziget karszalagot. A megbontás minden esetben szabad szemmel látható. Az érvénytelenített Sziget karszalag utazásra nem jogosít.
A Sziget – Budapest CITYPASS birtokában igénybe vehető további szolgáltatások:
 • Egyszeri ingyenes fürdő- és strandbelépő: első alkalommal belépőjegy vásárlása nélkül – a CITYPASS karszalaghoz kapott fürdőkuponnal – látogathatók a budapesti strandok és fürdők. A további belépések alkalmával 20 százalékos kedvezmény jár az érvényes CITYPASS karszalaggal.
 • 50 százalékos kedvezmény sok budapesti, és vidéki múzeum jegyárából.
 • 25 százalékos kedvezmény a Fő téri Gázlámpa Kioszk kávékínálatából.
 • 20 százalékos kedvezmény a Csodák Palotájába vagy a Csopa Playbar attrakcióira.
 • 20 százalékos kedvezmény a kombinált Giraffe Hop on Hop off buszos városnézésből.
 • 20 százalékos kedvezmény a Sziget VIP Boat árából.
A CITYPASS bérlet augusztus 6-án 0 órától augusztus 18-ig érvényes, ára 9900 forint. A 48 órás CITYPASS a kiváltás napjától másnap éjfélig érvényes, ára 3600 forint. A CITYPASS karszalag a BKK reptéri ügyfélpontjain, a kijelölt ügyfélközpontokban, jegy- és bérletpénztárakban, valamint a Sziget árusítóhelyein is megvásárolható; a fesztiválra való belépésre nem jogosít. TARIFAPALETTA_A3 A fesztiválozóknak jó szórakozást kíván a BKK! Budapest, 2016. augusztus 4. Budapesti Közlekedési Központ