Utazzon a BKK járataival a Sziget fesztiválra!

2014. augusztus 11-e, hétfő és augusztus 18-a, hétfő között rendezik meg a 22. Sziget Fesztivált az Óbudai-szigeten. A Sziget és a BKK között létrejött megállapodás alapján a Sziget napjaira speciális, tömegközlekedési és más kiegészítő szolgáltatásokat biztosító közös CityPASS karszalagot árusítunk, emellett rendkívüli járatokat is indítunk, sűrítjük a H5-ös hévet, a 6-os villamost, valamint nagyobb befogadóképességű járműveket indítunk a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon. Az Óbudai-sziget a leggyorsabban és a legkényelmesebben közösségi közlekedéssel közelíthető meg, kérjük, hogy mindenki hagyja otthon autóját!

Az idei, 22. Sziget Fesztivál idején

 • nappal sűrűbben jár, valamint éjjelente is közlekedik a H5-ös hév, továbbá a 6-os villamost is gyakrabban indítjuk, illetve növeljük a kapacitást a környező éjszakai járatokon,
 • rendkívüli hajójáratot indítunk a Szigetre tartó utasoknak,
 • CityPASS karszalagot árusítunk a Szigettel közösen, ami többek között ingyenes tömegközlekedési lehetőséget biztosít a BKK járatain Budapest közigazgatási határán belül, használható ingyenes fürdő- és strandbelépőként, kedvezményt biztosít a budapesti múzeumokba, a Fővárosi Állatkertbe történő látogatásához,
 • a CityPASS-szal rendelkező vendégeknek a reptér és a Sziget között közvetlen transzferbuszokat biztosítunk.

A BKK a Sziget Fesztiválon

Augusztus 11-étől, hétfőtől a rendezvény végéig jelen leszünk a Szigeten a BKV egyik, a fesztivál hangulatához illő, vidám, színes matricázással átalakított Ikarus 260-as buszával, amely BKK ügyfélpontként funkcionál. A busz minden nap 10 és 20 óra között várja a fesztiválozókat a főbejárattól nem messze, a K-híd közelében. 10 és 18 óra között lehetőség lesz különböző jegyeink, bérleteink megvásárlására, valamint a nyitva tartás teljes ideje alatt hasznos információkat tudhatnak meg a szigetlakók termékeinkről, szolgáltatásainkról, de több nyelven beszélő kollégáink segítenek abban is, hogyan juthat el az érdeklődő úticéljához a budapesti közösségi közlekedéssel.

Utazzon tömegközlekedéssel a Sziget Fesztivál helyszíneire, az Óbudai-szigetre!

A Sziget Fesztivál helyszínéül szolgáló Óbudai-sziget Budapest III. kerületében, Óbudán található. Megközelítésére elsősorban a H5-ös hévet ajánljuk, amelyről a Filatorigát megállóban kell leszállni; de megközelíthető a rendkívüli hajójáratokkal, illetve körülbelül 1 kilométer gyaloglással az Óbuda, Bogdáni út végállomástól a 9-es, a 86-os és a 226-os, illetve a Kaszásdűlő H megállóhelytől a a 34-es, a 106-os és a 134-es autóbuszokkal is a Belváros, Kőbánya és Dél-Buda felől.

A H5-ös hév a Batthyány térről indul, amely könnyen megközelíthető

 • a belvárosból az M2-es metróval a Batthyány tér H-ig utazva,
 • vagy a 4-es és a 6-os villamossal a Margit híd, budai hídfő H megállóig utazva,
 • Dél-Buda irányából a 19-es villamossal, illetve a 86-os autóbusszal a Batthyány tér H-ig utazva,
 • a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a 200E autóbusszal a Kőbánya-Kispest végállomásig, ezt követően az M3-as metróval a Deák Ferenc tér M-ig, majd innen az M2-es metróval a Batthyány térig utazva,
 • a Déli pályaudvarról az M2-es metróval a Batthyány térig utazva,
 • a Keleti pályaudvarról szintén az M2-es metróval a Batthyány térig utazva,
 • az Árpád híd távolsági autóbusz-állomásról az 1-es villamossal a Szentlélek tér H-ig utazva,
 • a Kelenföldi pályaudvar autóbusz-állomásról a 19-es villamossal a Batthyány tér M+H-ig utazva,
 • a Népliget autóbusz-pályaudvartól az M3-as metróval a Deák Ferenc térig, majd innen az M2-es metróval a Batthyány térig utazva,
 • a Stadion autóbusz-pályaudvartól pedig az M2-es metróval a Batthyány térig utazva.

A Budapesti Közlekedési Központ a fentiek mellett különjáratokat is indít, amelyek közvetlenül az Óbudai-szigetre közlekednek: a reptér és a Sziget között közlekedő buszokat csak Sziget-Budapest CityPASS birtokában vehetik igénybe a fesztiválozók, míg a rendkívüli hajójáratokon CityPASS karszalaggal, vagy annak hiányában helyszínen váltott, 900 forintos Sziget hajójeggyel lehet utazni.

A nappali tömegközlekedési hálózat térképét ide kattintva, az éjszakai hálózatét ide kattintva érhetik el.

A Sziget Fesztivál helyszínének megközelítését az alábbi térképek segítik:

Sűrűbben, nagyobb befogadóképességgel közlekednek egyes járataink

A Sziget Fesztivál idején – számolva a jelentősen megnövekedő utasforgalommal – egyes járataink sűrűbben, illetve nagyobb kapacitással közlekednek.

 • A H5-ös hév augusztus 11-én, hétfőn 5:30-tól 18-án, hétfőn este 20 óráig a megszokottnál sűrűbb menetrenddel és minden időszakban 6 kocsis szerelvénnyel közlekedik. A H5-ös hév a fesztivál ideje alatt éjszaka is közlekedik a Batthyány tér és Kaszásdűlő között negyedóránként.
 • A 6-os villamos az augusztus 11-éről 12-ére, hétfőről keddre virradó éjszakától a 17-éről, vasárnapról 18-ára, hétfőre virradó éjszakáig késő esténként és éjjel a megszokottnál sűrűbben, (hétfő éjszakától péntek hajnalig 15 helyett 10 percenként, péntek és szombat éjszaka 10 helyett 7-8 percenként, vasárnap éjszaka 15 helyett 10 percenként) közlekedik.
 • A 901-es és a 918-as éjszakai autóbusz az augusztus 11-éről 12-ére, hétfőről keddre virradó éjszakától a 17-éről, vasárnapról 18-ára, hétfőre virradó éjszakáig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós járművekkel közlekednek az Óbudáról a Hungária-körgyűrűre tartó éjszakai vonalakon.
 • A Nyugati pályaudvartól a Margitszigeten át a Hajógyári szigetre közlekedő 226-os busz ugyanakkor a fesztivál alatt, augusztus 9-étől, szombattól augusztus 17-éig, hétfőig rövidített és módosított útvonalon, a Nyugati pályaudvar M és Óbuda, Bogdáni út között közlekedik.

Rendkívüli hajójáratok

Augusztus 11-e, hétfő és 17-e, vasárnap között rendkívüli hajójáratok közlekednek a Petőfi tér (Erzsébet híd) és az Óbudai-sziget között, valamint a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között. A hajókon CityPASS karszalaggal, vagy helyszínen váltott, 900 forintos Sziget-hajójeggyel lehet utazni. A hajók az alábbi kikötőkben állnak meg:

 • Petőfi tér (Erzsébet híd): a BKK menetrendszerinti hajójáratok kikötési pontjától a Vigadó tér felé a negyedik kikötő,
 • Batthyány téri MAHART 2-es kikötő: a BKK menetrendszerinti hajójáratok kikötési pontjától a Margit híd felé a következő kikötő,
 • Jászai Mari téri 2-es kikötő: a BKK menetrendszerinti hajójáratok kikötési pontjától az Árpád híd felé a hatodik kikötő,
 • Óbudai Sziget kikötő – Hajógyári Sziget, a BKK menetrendszerinti hajójáratok kikötési pontja.

A járatok augusztus 11-én, hétfőn és 12-én, kedden 16 órától este 21 óráig, augusztus 13-ától, szerdától 17-éig, vasárnapig 14 órától éjjel 1 óráig 30-30 percenként közlekednek.

A rendkívüli hajójáratok menetrendje ide kattintva ismerhető meg.

Sziget-Repülőtér transzfer autóbuszok a be- és kiköltözéshez

Augusztus 9-étől, szombattól augusztus 13-áig, szerdáig, azaz a beköltözés napjaiban és az első napokon a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja és az óbudai Auchan áruház parkolója között megállás nélkül közlekednek a Sziget-Repülőtér transzfer autóbuszok. A különjárattal csak Óbuda irányában lehet utazni, az autóbusz a repülőtér felé nem szállít utasokat. A járat reggel 8:45 és éjjel 0:30 között közlekedik, 30 percenként. A buszjárat kizárólag a Sziget-Budapest CityPASS karszalag birtokában, további díj megfizetése nélkül vehető igénybe. Az előre megváltott CityPASS karszalagok a repülőtér 2B termináljának érkezési oldalán, a BKK ügyfélközpontjában is átvehetők.

Augusztus 18-án, hétfőn, azaz a kiköltözés napján az óbudai Auchan áruház parkolója és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja között közlekedik a különjárat, szintén megállás nélkül, és csak a repülőtér irányában lehet utazni, az autóbusz Óbuda felé nem visz utasokat. A járat hajnali 3 óra és délután 14 óra között közlekedik a hajnali órákban 10, reggel és délelőtt 15, majd később 20 percenként. A buszjárat kizárólag a Sziget-Budapest CityPASS karszalag birtokában, további díj megfizetése nélkül vehető igénybe.

A transzfer autóbuszok elsőajtós felszállási rendben közlekednek, azaz a járaton a járművezetők felszállás előtt ellenőrzik, hogy az utas rendelkezik-e CityPASS karszalaggal.

Részletes információk a transzferbuszról itt olvashatók.

Taxiszolgáltatás

A Szigeten belül kizárólagos taxiszolgálatás működik, amelyet a City Taxi biztosít a fesztiválozóknak. A taxiszolgáltatást a Sziget térségében kiemelten figyelemmel kísérjük és fokozottan ellenőrizzük.

A Sziget CityPASS birtokában igénybe vehető szolgáltatásaink

A Budapesti Közlekedési Központ a Sziget CityPASS-szal rendelkező fesztiválozóknak korlátlan utazási lehetőséget biztosít a BKK menetrend szerint közlekedő járatain, azaz a villamosokon, a trolibuszokon, a metróvonalakon és a fogaskerekűn a vonalak teljes hosszán, az autóbuszokon a Budapest közigazgatási határát követő első megállóhelyig, a héven Budapest közigazgatási határain belül, valamint hétköznapokon a menetrend szerint közlekedő D11-es és D12-es hajójáratokon.

A repülőtéri transzferbuszokat csak a Sziget CityPASS-szal rendelkező fesztiválozók vehetik igénybe, illetve a CityPASS birtokában díjfizetés nélkül vehetőek igénybe a Szigetre közlekedő rendkívüli hajójáratok is.

A Sziget CityPASS karszalag egyszeri ingyenes fürdő- és strandbelépő is egyben, azaz egy alkalommal belépőjegy vásárlása nélkül látogathatók a budapesti strandok és fürdők, a további belépések alkalmával 20% kedvezményt kapnak a karszalaggal rendelkezők.

Mindezeken túlmenően:

 • változó mértékű kedvezményt nyújt a főbb budapesti múzeumok jegyárából,
 • 20%-os kedvezményt ad a Fővárosi Állatkert,
 • 20%-os kedvezményt a Csodák Palotája belépőjéből,
 • illetve 20% kedvezménnyel vehetőek igénybe a kombinált zsiráfos Hop on Hop off városnéző buszok.

A CityPASS bérlet augusztus 7-én, csütörtökön 0:00 órától, augusztus 19-én, kedden 24 óráig érvényes, ára 9900 forint (33 €).

A CityPASS 48 órás karszalag a kiváltás napjától másnap éjfélig érvényes, ára 3600 forint (12 €).

A CityPASS karszalagot árusító pénztárak listája ezen a linken megtekinthető. A karszalag emellett reptéri Ügyfélpontjainkban és a Sziget árusítóhelyein is megvásárolható.

A CityPASS karszalag a fesztiválra való belépésre nem jogosít.

Közúti forgalomkorlátozások az Óbudai-sziget környékén

A Sziget Fesztivál idején biztonsági okokból idén is kell majd forgalomkorlátozásokra számítani az Óbudai-sziget környékén. 2014. augusztus 8-án, pénteken este 20 órától várhatóan 2014. augusztus 18-án délután 18 óráig lezárják a Jégtörő utcát a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és a Jégtörő út között is. A Mozaik utca–Jégtörő utca–Óbudai rakpart csomópontban a jelzőberendezés a rendezvény ideje alatt sárga villogó üzemmódban működik.

Ugyanezen időszakban tilos megállni

 • a III. ker. Reményi Ede utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő út közötti területen,
 • a Benedek Elek utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő út közötti területen,
 • a Vajda János utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő út közötti területen,
 • a Mozaik utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő út közötti területen,
 • a Leányfalu utca mindkét oldalán a Reményi Ede utca és a Mozaik utca közötti területen,
 • az Óbudai rakpart mindkét oldalán a Mozaik utca és a Szépvölgyi út közötti területen,
 • a Jégtörő út Auchan áruházi behajtó és a Mozaik utca közötti szakaszának mindkét oldalán
 • és az Auchan átkötő úton, azaz a körforgalom keleti oldalán található öbölben a Szentendrei út és a Jégtörő út közötti területen.

A Jégtörő utca K-hídi csomópontja közelében lévő parkolóban helyezik majd el a jegypénztárakat, ezért itt megállási tilalom lesz érvényben.

A Szentendrei út – Reményi Ede út – Jégtörő utca – Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani.

A budai alsó rakpart Margit híd déli felhajtó és Mozaik utcai csomópont közti szakaszán – rendőri kordonpontok kialakításával – behajtási tilalom lesz érvényben augusztus 10-én, vasárnaptól augusztus 17-én, vasárnapig minden nap délután 18 és este 22 óra között. A rakpart lezárt szakaszára rendőri mérlegelés alapján csak a célforgalom hajthat majd be.

A fesztiválozóknak jó szórakozást kívánunk!