Közlekedés Budapesten a Sziget Fesztivál 2018 idején

A 26. Sziget Fesztivált 2018. augusztus 8-15. között rendezik az Óbudai-szigeten. A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV, valamint a Nagykörúton közlekedő járatok, továbbá nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon, emellett rendkívüli hajójáratokkal is meg lehet közelíteni a fesztivál helyszínét. A BKK javasolja a közösségi közlekedés használatát , amellyel a fesztiválozók a lehető leggyorsabban eljuthatnak a Szigetre. Az augusztus 4-től érvényes Sziget-Budapest CITYPASS karszalaggal ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés.

Az augusztus 8-15. között zajló Sziget Fesztivál 2018 idején

 • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,
 • a Nagykörúton közlekedő villamosok és villamospótló busz éjszaka gyakrabban indul,
 • nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon,
 • rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Jászai Mari tértől.

A BKK a Sziget Fesztiválon

A BKK augusztus 6-tól (hétfőtől) a Sziget Fesztivál 2018 ideje alatt végig egy erre az alkalomra ügyfélponttá átalakított Ikarus 260-as buszban várja a fesztiválozókat. A főbejárattól nem messze, a K-híd közelében található buszban jegyeket, bérleteket vásárolhatnak, továbbá hasznos információkat tudhatnak meg a BKK termékeiről, szolgáltatásairól. Az idegen nyelveket beszélő munkatársak segítenek abban is, hogyan juthat el az érdeklődő úti céljához közösségi közlekedéssel.

MOL Bubi a Szigeten

A Sziget Fesztiválon a BKK ügyfélpontja mellett lehetőség lesz a MOL Bubi közbringarendszer kerékpárjainak kipróbálására egy, a fesztiválra kitelepített gyűjtőállomásnál. Itt csak a kerékpárok kipróbálására van lehetőség, azokat felvenni és letenni továbbra is csak a már ismert 126 gyűjtőállomásnál lehet. Az érdeklődők a gyűjtőállomáson megvásárolhatják a 24 órás, a 72 órás vagy a 7 napos MOL Bubi jegyeket, valamint tájékoztatást kaphatnak a közbringarendszer használatáról is.

Utazzon közösségi közlekedéssel a Sziget Fesztivál helyszíneire, az Óbudai-szigetre!

A külföldről érkező fesztiválozók utazását gyorsabbá és kényelmesebbé téve a BKK a beköltözés és a kiköltözés napjain a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között átszállásmentes kapcsolatot biztosító transzferautóbuszokat közlekedtet. A repülőtéren külön személyzet és idegen nyelvű tájékoztatók is segítik a közlekedést.

A Sziget Fesztivál 2018 helyszíne, az Óbudai-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel közelíthető meg, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni.

A H5-ös HÉV Budapest egyes városrészeiből az alábbiak szerint közelíthető meg:

 • a belvárosból az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva;
 • Dél-Buda irányából a 19-es, 41-es villamossal a Batthyány térig utazva;
 • a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről a külön díjszabással közlekedő 100E autóbusszal a Deák Ferenc térig, majd ott átszállva az M2-es metróra a Batthyány tér állomásig utazva;
 • a Déli pályaudvarról és a Keleti pályaudvarról az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva;
 • a Nyugati pályaudvarról a 4-6-os villamos vonalán a Margit híd, budai hídfő megállóig utazva;
 • az Árpád híd távolsági autóbusz-állomásról az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;
 • a Népliget autóbusz-pályaudvartól az M3-as metróval, illetve esténként és hétvégén az M3-as metrópótlóval a Deák Ferenc térig, majd az M2-es metróra átszállva a Batthyány tér állomásig utazva vagy közvetlenül az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;
 • a Puskás Ferenc Stadion autóbusz-pályaudvartól pedig az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva, vagy közvetlenül az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;

Figyelem! A  4-es és a 6-os villamos vonalán jelenleg felújítási munkák miatt villamospótlás zajlik:

 • Augusztus 10-ig a Széll Kálmán tér és az Oktogon között, továbbá a Móricz Zsigmond körtér, illetve Újbuda-központ és a Harminckettesek tere között villamos jár, az Oktogon és a Corvin-negyed között pedig pótlóbusz közlekedik. (A forgalmi változás könnyebb megértését szolgáló térképes grafika itt elérhető.)
 • Augusztus 11-től nappal a Móricz Zsigmond körtér, illetve Újbuda-központ és a Harminckettesek tere, továbbá az Oktogon és a Mechwart liget között villamos jár. A Corvin-negyed és az Oktogon, továbbá a Széll Kálmán tér és Mechwart liget között pótlóbusszal utazhatnak. Éjszaka a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között pótlóbusz, a Harminckettesek tere és a Móricz Zsigmond körtér között a 6-os villamos közlekedik.

A Sziget Fesztivál megközelíthető továbbá

 • a Jászai Mari térről induló rendkívüli hajójáratokkal (a D11-es és a D12-es hajó a fesztivál ideje alatt nem köt ki az Óbudai-szigetnél),
 • gyalogosan a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától,
 • illetve – szintén gyalogosan – a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő H megállóhelyéről.

Budapest nappali közösségi közlekedési hálózatának térképét EZEN a linken, az éjszakai hálózatét EZEN a linken érhetik el.

A Sziget Fesztivál helyszínének megközelítését az alábbi térképek és grafikák segítik.

Sűrűbben, nagyobb befogadóképességgel közlekednek egyes járatok

A Sziget Fesztivál idején – számolva a jelentősen megnövekedő utasforgalommal – egyes járatok sűrűbben, illetve nagyobb kapacitással közlekednek.

A H5-ös HÉV augusztus 8-tól (szerdától) 15-ig (szerdáig) a megszokottnál sűrűbben, folyamatosan 6 kocsis szerelvénnyel közlekedik. A HÉV a fesztivál ideje alatt a Batthyány tér M+H és a Filatorigát megállóhely között éjszaka is közlekedik, negyedóránként.

A Nagykörúton közlekedő villamosok és villamospótló busz az augusztus 8-ról 9-re virradó éjszakától a 14-ről 15-re virradó éjszakáig késő este és éjjel a megszokottnál sűrűbben indulnak.

A Hungária körúti éjszakai 901-es és 918-as vonalon az augusztus 8-ról 9-re virradó éjszakától a 14-ről 15-re virradó éjszakáig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós járművek közlekednek.

Rendkívüli hajójárat a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között

Augusztus 8-a (szerda) és 14-e (kedd) között rendkívüli hajójárat közlekedik negyedóránként a Jászai Mari tér (Margit híd) és az Óbudai-sziget között. A hajókon CITYPASS karszalaggal, vagy a BKK díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel utazhatnak.

A rendkívüli hajójáratra a Jászai Mari téren a 8-as kikötőnél, az Óbudai-szigeten a D12-es hajó kikötőjében lehet felszállni. A járat menetrendje EZEN a linken érhető el.

Sziget–Repülőtér transzferautóbuszok a be- és kiköltözéshez

A Sziget Fesztivál 2018 első napjain:

 • A Sziget–Repülőtér transzferjárat augusztus 6-től 10-ig (hétfőtől péntekig) a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér érkezési szintje és a SZIGET (Óbudai-sziget) között megállás nélkül közlekedik.
 • A buszjárat reggel 8:35 és éjjel 0:45 között közlekedik, 30 percenként.
 • A különjárattal csak az Óbudai-sziget felé lehet utazni, az autóbusz a repülőtér felé nem visz utasokat.
 • A buszjárat a Sziget Budapest CITYPASS karszalaggal további díj megfizetése nélkül, ennek hiányában a BKK normál díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel vehető igénybe.

A kiköltözés napján, augusztus 15-én (szerdán):

 • A Sziget–repülőtéri transzferjárat a SZIGET (Óbudai-sziget) és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér indulási szintje között megállás nélkül közlekedik.
 • A buszjárat hajnali 3 és délután 14 óra között jár, a hajnali órákban 10, reggel és délelőtt 15, majd később 20 percenként.
 • A különjárattal csak a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér felé lehet utazni, az autóbusz a Sziget felé nem visz utasokat.
 • A buszjárat a Sziget Budapest CITYPASS karszalaggal további díj megfizetése nélkül, ennek hiányában a BKK normál díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel vehető igénybe.

A transzferjáraton a járművezető felszálláskor ellenőrzi a CityPASS karszalagot. A buszok menetrendje EZEN a linken érhető el.

További változások a menetrend szerinti közösségi közlekedési vonalakon

A D11-es és a D12-es hajójáratra a Sziget Fesztivál ideje alatt a Jászai Mari téren megszokott helyétől eltérően a hídhoz kissé közelebb, a 10-es számú kikötőben lehet felszállni. A BKK D11-es és D12-es, menetrend szerinti hajójárata a fesztivál ideje alatt nem áll meg az Óbudai-sziget kikötőnél.

A fesztivál ideje alatt a 226-os busz nem tér be az Óbudai-szigetre: az Árpád híd M és Aquincum H között közlekedik, a Bogdáni út megállóhelytől a Szentendrei úton haladva, az érintett megállóhelyeken megállva. A buszjárat ebben az időszakban nem érinti az Óbudai-szigeten lévő megállóhelyeket.

Közúti forgalomkorlátozások az Óbudai-sziget környékén

A Sziget Fesztivál idején biztonsági okokból idén is kell forgalomkorlátozásokra számítani az Óbudai-sziget környékén. 2018. augusztus 3-án (pénteken) 20 órától augusztus 18-án (szombaton) délután 18 óráig lezárják az Ángel Sanz Briz utat a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és az Ángel Sanz Briz út között is. A Mozaik utca–Ángel Sanz Briz út–Óbudai rakpart csomópontban a jelzőberendezés a rendezvény ideje alatt sárga villogó üzemmódban működik.

Ugyanezen időszakban tilos megállni a követező területeken:

 • a III. kerületi Reményi Ede utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
 • a Benedek Elek utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
 • a Vajda János utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között;
 • a Mozaik utca mindkét oldalán a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út út között;
 • a Leányfalu utca mindkét oldalán a Reményi Ede utca és a Mozaik utca között;
 • az Óbudai rakpart mindkét oldalán a Mozaik utca és a Szépvölgyi út között;
 • az Ángel Sanz Briz út Auchan áruházi behajtó és a Mozaik utca közötti szakaszának mindkét oldalán;
 • és az Auchan átkötő úton, azaz a körforgalom keleti oldalán található öbölben a Szentendrei út és az Ángel Sanz Briz út között.

Az Ángel Sanz Briz út K-hídi csomópontja közelében lévő parkolóban helyezik majd el a jegypénztárakat, ezért itt megállási tilalom lesz érvényben.

A Szentendrei út–Reményi Ede út–Ángel Sanz Briz út–Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani.

A budai alsó rakpart a Halász utca és Mozaik utcai csomópont közti szakaszán – rendőri kordonpontok kialakításával – behajtási tilalom lesz érvényben augusztus 8-tól (szerdától) 16-ig (csütörtökig) minden nap délután 15 és hajnali 3 óra között. A rakpart lezárt szakaszára rendőri mérlegelés alapján csak a célforgalom hajthat majd be.

Taxiszolgáltatás

A Sziget hivatalos partnere a City Taxi, a társaság szolgáltatása a rögzített hatósági áron vehető igénybe. A BKK a Sziget térségében kiemelten figyelemmel kíséri és fokozottan ellenőrzi a taxiszolgáltatást.

Sziget-Budapest CITYPASS

A fekete alapszínű Sziget-Budapest CITYPASS bérlet, valamint a citromsárga alapszínű kétnapos és a rózsaszín alapszínű ötnapos CITYPASS jegy érvényességi ideje alatt korlátlan számú utazásra jogosít

 • a fővárosi közösségi közlekedés autóbusz- (kivéve a 100E járatot), villamos, trolibusz-, metró-, fogaskerekű-, HÉV- és rév-vonalain, valamint a menetrend szerinti hajójáratokon Budapest közigazgatási határán belül.
 • a Sziget–repülőtéri transzferjárat teljes hosszán. A buszon továbbá a repülőtér irányából a Sziget Fesztivál felé a Sziget karszalagra beváltható  vócserek is érvényesek.
 • a Jászai Mari tértől az Óbudai-szigetig közlekedő rendkívüli hajójáratokon.
 • A CITYPASS karszalagok csak a tulajdonosuk csuklójára rögzítve, és – a két-, illetve ötnapos CITYPASS jegy esetében az érvényesítéskor történt lyukasztástól eltekintve – sértetlen állapotban jogosítanak utazásra. A Sziget karszalagok műanyag csattal záródnak, amely megbontás esetén érvényteleníti a Sziget karszalagot. A megbontás minden esetben szabad szemmel látható. Az érvénytelenített Sziget karszalag utazásra nem jogosít.

A Sziget – Budapest CITYPASS birtokában igénybe további kedvezmények is igénybe vehetők. További információk: https://szigetfestival.com/hu/citypass.

A CITYPASS bérlet augusztus 4-én 0 órától augusztus 16-án 23:59-ig érvényes, ára 11.900 forint. A kétnapos CITYPASS a kiváltás napjától másnap éjfélig érvényes, ára 4500 forint. Az ötnapos CITYPASS a kiváltás napjától számított ötödik napon éjfélig érvényes, ára 7500 forint. Online megvásárolhatók a https://szigetfestival.com/hu/jegyek/category/other-services#webshop-app-sticky oldalon, személyesen pedig a Sziget árusítóhelyein lehet beszerezni.

A fesztiválozóknak jó szórakozást kíván a BKK!

Budapest, 2018. augusztus

Budapesti Közlekedési Központ